Antena Căutare

ANAF: Chestionarele de stabilire a rezidenţei fiscale se pot depune electronic

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat vineri că persoanele fizice care sosesc/pleacă în/din România pentru o perioadă ce depăşeşte în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, pot depune electronic chestionarele de stabilire a rezidenţei fiscale.

”Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează contribuabilii persoane fizice care sosesc/pleacă în/din România pentru o perioadă ce depăşeşte în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, că pot depune electronic chestionarele de stabilire a rezidenţei fiscale”, precizează ANAF.

Astfel, chestionarul pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România ( Z015 ) şi Chestionarul pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România ( Z017 ) sunt disponibile pe website-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, secţiunea ”Servicii online”, rubrica ”Declaraţii electronice”, de unde pot fi descărcate de contribuabili.

”De asemenea, chestionarele privind stabilirea rezidenţei fiscale pot fi accesate de contribuabili şi la următorul link:
”, arată ANAF.

După completare, chestionarele pot fi depuse prin intermediul serviciului Spaţiul Privat Virtual sau prin serviciul de depunere online disponibil pe website-ul www.e-guvernare.ro.

Informaţii suplimentare cu privire la stabilirea rezidenţei fiscale sunt publicate pe website-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, secţiunea ”Asistenţă contribuabili”, rubrica ”Ghiduri curente”, fiind incluse în ”Ghidul privind rezidenţa fiscală a persoanelor fizice” (material publicat în limba română şi limba engleză).

”Totodată, precizăm că formularele prevăzute de art. 230 şi 232 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, pot fi depuse de contribuabilii persoane fizice şi juridice şi prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin intermediul Formularului de contact din cadrul serviciului Spaţiului Privat Virtual, în formatele PDF, JPEG, TIFF sau într-o arhivă de tip ZIP care nu poate depăşi 5 MB”, mai informează ANAF.

Contribuabilii pot beneficia şi de asistenţă telefonică cu privire la modul de completare şi depunere a chestionarelor privind stabilirea rezidenţei fiscale, precum şi a formularelor prevăzute de art. 230 şi 232 din Codul fiscal, prin apelarea Call-center-ului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, la numărul de telefon +40.314.039.160.

Sursa : news.ro

Leul a crescut vineri la 4,8340 unităţi pentru un euro... Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 2,15%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x