Antena Căutare

(P) Alege inteligent atunci când apelezi la un amanet

Numărul caselor de amanet este într-o continuă creștere. Sunt atât de multe încât se poate spune că au apărut ca ciupercile după ploaie.

Descoperă câteva sfaturi utile pentru cei care vor să apeleze la un amanet

Este normală dezvoltarea acestui sector de activitate pentru că acesta răspunde eficient unei nevoi avute de către un număr foarte mare de persoane. Este vorba despre nevoia de a obține un împrumut foarte rapid și fără a fi necesară parcurgerea procesului birocratic care trebuie să fie parcurs în cazul în care se apelează la un împrumut bancar.

Niciodată nu putem ști când avem nevoie urgentă de o anumită sumă de bani motiv pentru care este recomandat ca fiecare dintre noi să pună deoparte o sumă cât mai mare de bani pentru a o putea utiliza în cazuri foarte urgente.

Pentru că nu fiecare dintre noi reușește să economisească din punct de vedere financiar, este nevoie de identificarea unor soluții care să rezolve nevoia urgentă de bani. Amanetarea obiectelor de valoare este una dintre variantele avute la dispoziție de către persoanele care au nevoie urgentă de bani. Având în vedere că mulți dintre noi dețin cel puțin un obiect de valoare dar și faptul că problemele financiare sunt din ce în ce mai multe și mai urgente este de înțeles de ce s- dezvoltat sectorul amanetării obiectelor de valoare.

Ca în oricare alt domeniu de activitate și în cadrul acestuia există soluții care trebuie să fie evitate pentru a nu acutiza problemele financiare deja avute. Pentru a putea alege inspirat casa de amanet către care să te îndrepți în momentul în care ai nevoie urgentă de o anumită sumă de bani trebuie să fii atent la foarte multe aspecte și trebuie să înveți cum poți alege inteligent.

Articolul continuă după reclamă

Care sunt tipurile de obiecte care pot fi amanetate?

Vremurile în care puteau fi amanetate doar bijuterii din aur sau din alte materiale premium au apus de foarte mult timp. Acum, casele de amanet oferă clienților posibilitatea ca aceștia să amaneteze orice obiect care are o valoare de piață ridicată. Bijuterii realizate din cele mai scumpe materiale, ceasuri de lux, picturi realizate de către pictori celebri, autovehicule, case, terenuri, mobilier, etc, sunt doar câteva dintre tipurile de obiecte care pot fi amanetate în vederea obținerii unui împrumut urgent.

Cunoaște și conștientizează riscurile la care te supui

Din momentul în care amanetezi un obiect în vederea obținerii unui împrumut trebuie să știi că te supui unor anumite riscuri. Cele mai importante sunt următoarele:

  • Pierderea obiectului amanetat este cel mai mare risc la care te supui din momentul în care ai semnat contractul de amanetare a bunurilor. O astfel de situație poate avea loc ca urmare a mai multor motive, imposibilitatea de a putea rambursa suma necesară recuperării produsului amanetat este cel mai important motiv pentru care se ajunge într-o astfel de situație.
  • Plătirea unei dobânzi care în unele case de amanet este foarte mare este un alt dezavantaj foarte important oferit de către acest sector de activitate. Este adevărat că acest dezavantaj nu este oferit de către toate casele de amanet însă sunt din ce în ce mai multe care doresc să profite de pe urma persoanelor care din varii motive au nevoie disperată de bani.
  • Un alt dezavantaj care trebuie analizat cu atenție deosebită este dependența de către apelarea la împrumuturile oferite de către casele de amanet. Această dependență apare pentru că persoanele care au probleme financiare nu fac nimic pentru a le putea remedia și evita. Multe dintre aceste persoane apelează constant la amanetarea obiectelor de valoare doar pentru a putea supraviețui din punct de vedere financiar fără a face vreo ceva în vederea îmbunătățirii stării financiare.

Ponturi pentru a putea alege inteligent casa de amanet

Persoanele care aleg inteligent casa de amanet în cadrul căreia urmează să amaneteze obiecte de valoare în schimbul unei sume de bani primită cu titlu de împrumut se pot folosi de această modalitate de a obține bani. Detaliile care trebuie să fie analizate cu atenție sunt următoarele:

  • Verificarea reputației de care se bucură casa de amanet. Este evident că trebuie să apelezi la o casă de amanet care are o reputație solidă și recenzii pozitive. Verifică feedback-ul online și întreabă prieteni sau membri ai familiei pentru recomandări. Cu siguranță vei găsi persoane de la care vei putea primi recomandări pentru că este foarte mare numărul persoanelor care au apelat cel puțin o dată la serviciile prestate de către o casă de amanet bunuri mobile si imobile.
  • Verificarea licenței și a reglementărilor în baza cărora funcționează. Prin analizarea acestui detaliu și alegerea unei case de amanet care funcționează în mod legal îți vei proteja drepturile și vei avea asigurată transparența tranzacției.
  • Termenii și condițiile oferite de către casa de amanet. Cea mai mare greșeală făcută de către multe persoane care solicită un împrumut, fie că este vorba despre un împrumut bancar, nebancar sau ca urmare a amanetării diverselor obiecte de valoare, este tratarea cu indiferență a paragrafelor care prezintă termenii și condițiile în care se realizează împrumutul. Această greșeală se traduce prin creșterea costului care trebuie plătit ca urmare a semnării contractului de creditare.
  • Atenție foarte mare la procesul prin care se realizează evaluarea produsului care urmează să fie amanetat. Un astfel de proces trebuie să fie realizat transparent, respectând legislația aflată în vigoare și fără a se încerca păcălirea clientului. Pentru că unele case de amanet încă utilizează tehnici de evaluare care nu sunt tocmai corecte trebuie realizată o documentare temeinică cu privire la acest aspect înainte de a spune despre o casă de amanet că este soluția către care te poți îndrepta în cazul în care ai nevoie urgentă de bani pentru a putea rezolva o problemă care nu mai suportă nici un pic de amânare.
(P) Educația financiară ne conduce către un viitor mult mai bun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală Sambata, 07.09.2024, 22:45
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x