Antena Căutare

Angela Merkel si Nicolas Sarkozy: Negocierile pentru salvarea Greciei progreseaza

Negocierile pentru salvarea Greciei si a zonei euro "progreseaza”, conform cancelarului german Angela Merkel si presedintelui francez Nicolas Sarkozy, in timp ce planul de iesire din criza incepe sa prinda contur, conform AFP.

Maratonul tratativelor a continuat intens sambata, cu o zi inaintea unui summit al liderilor europeni in care Italia se va afla sub presiunea partenerilor sai de a promite reducerea deficitului.

"Acestea sunt reuniuni absolut cruciale, trebuie gasite solutii, trebuie rezolvata aceasta criza financiara", a declarat presedintele francez, Nicolas Sarkozy, la Bruxelles, inaintea unui minisummit cu Angela Merkel, care s-a incheiat in jurul orei 23:30 (ora 00:30 ora Romaniei).

Nimic nu a transparut de la aceasta intalnire, la care au participat presedintele UE Herman von Rompuy, cel al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso si directorul FMI, Christine Lagarde.

"Sunt progrese", a adaugat acesta, afirmandu-si hotararea de a ajunge „pana miercuri" la o „solutie ambitioasa" si definitiva. „Nu exista alta optiune", a conchis el.

Angela Merkel a mentionat si "progrese", apreciind ca Europa in criza ar putea atinge „obiective ambitionase pana miercuri".

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Raport confidential: Grecia are nevoie de dublul sumei promise in pachetul de salvare... Cursul de referinta BNR a scazut usor, la 4,3230 lei/euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x