Antena Căutare

Apartamente de vânzare: ce prețuri au cele de 2 și 3 camere în principalele orașe

În primele trei luni din 2019 s-au înregistrat creșteri semnificative pe piata imobiliară din România, iar pe prima poziție dintre marile centre regionale se află orașul Brașov, unde prețurile la apartamente de vânzare au crescut 9,4% la început de an, față de 2018. Urmează Cluj, unde prețurile pentru locuințele vechi este mai ridicat decât cel al construcțiilor noi. Pe locul al treilea în topul scumpirilor regăsim Capitala, unde lucrurile se schimbă întrucât cererea mare de apartamente noi ridică prețul în detrimentul locuințelor vechi. Apartamente cu 2 camere în București se vând cu prețuri pornind de la 28.000 de euro, în Militari Residence, cu suprafețe de 35 mp.

În primele trei luni din 2019 s-au înregistrat creșteri semnificative pe piata imobiliară din România, iar pe prima poziție dintre marile centre regionale se află orașul Brașov, unde prețurile la apartamente de vânzare au crescut 9,4% la început de an, față de 2018. Urmează Cluj, unde prețurile pentru locuințele vechi este mai ridicat decât cel al construcțiilor noi. Pe locul al treilea în topul scumpirilor regăsim Capitala, unde lucrurile se schimbă întrucât cererea mare de apartamente noi ridică prețul în detrimentul locuințelor vechi. Apartamente cu 2 camere în București se vând cu prețuri pornind de la 28.000 de euro, în Militari Residence, cu suprafețe de 35 mp.

Rămâne o dilemă pentru fiecare roman care vrea să-și cumpere un apartament, dacă să aleagă un bloc vechi sau o construcție nouă. Sunt luate în calcul criterii precum prețul, zona, numărul de camere, dar și modalitatea de plată, dat fiind faptul că tot mai mulți optează pentru programul Prima Casă. Dacă în București, Brașov și Iași prețul pe metru pătrat util la locuințele noi este mai mare decât la cele vechi, în Cluj Napoca, Timișoara și Constanța lucrurile sunt invers, valorile construcțiilor noi fiind mai mici decât prețul la apartamentele vechi.

Evoluția prețurilor la apartamente de vânzare în marile orașe

Potivit ultimelor date analizate pe piața imobiliară din România așa arată graficul prețurilor în 2019:

Articolul continuă după reclamă
  • Cluj Napoca - 1.593 euro/mp locuințe vechi, 1.516 euro/mp locuințe noi
  • București - 1.232 euro/mp locuințe vechi, 1.412 euro/mp locuințe noi
  • Timișoara - 1.213 euro/mp locuințe vechi, 1.187 euro/mp locuințe noi
  • Constanța - 1.123 euro/mp locuințe vechi, 1.100 euro/mp locuințe noi
  • Brașov - 1.082 euro/mp locuințe vechi, 1.155 euro/mp a locuințe noi
  • Iași - 996 euro/mp locuințe vechi , 1.018 euro/mp locuințe noi

Prețuri la apartamentele cu 2 și 3 camere

Marile orașe, București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu și Constanța vin cu cerere tot mai mare pentru locuințe, astfel că dezvoltatorii imobiliari continuă să-și îndrepte atenția asupra investițiilor în construcția de blocuri și complexuri rezidențiale.

În București, acolo unde programul Prima Casă a luat avânt în ultimii ani, pe lângă apartamentele vechi, apar și cele noi, care sunt la mare căutare în Capitală. Cel mai repede se vând apartamentele cu două camere în București, iar acestea variază ca preț în funcție de zonă, suprafață și îmbunătățiri. Cu 30.000 de euro, oricine își poate cumpăra un apartament cu 2 camere, cu 34 mp, care are de regulă un dormitor și un open-space, ce include și bucătăria. Prețul mic este dat și de zonă, cele mai multe fiind în cariere de la marginea Capitalei, precum Militari sau Berceni. Pe lista cartierelor cu apartamente ieftine în București se află și Drumul Taberei sau Rahova, unde prețurile se situează în jurul a 50.000 de euro. Apartamente de vânzare pornind de la 60.000 de euro se găsesc în zone precum Titan și Baba Novac, cartiere ce a început să fie tot mai căutate atât pentru parcurile și zonele verzi, cât și după construcția unui centru comercial, în apropiere. Cele mai scumpe zone din București rămân, desigur, cele centrale. În zona Unirii din București, apartamente cu 3 camere se vând cu cel puțin 300.000 de euro, în apropierea Pieței Constituției. Și zona parcului Herăstrău este considerată a fi de lux, pe șoseaua Nordului un penthouse depășește 500.000 de euro.

În Cluj-Napoca. Cluj-Napoca este orașul din România care a depășit Capitala la prețurile pe care proprietarii sau dezvoltatorii imobiliari le cer pe apartamentele de vânzare, însă, spre deosebire de București, clujenii preferă locuințele de tip vechi, în detrimentul construcțiilor noi. Astfel, cele mai ieftine apartamente cu 2 camere, cu maximum 50 mp, se vând cu prețuri pornind de la 20.000 de euro. Totuși, potrivit anunțurilor postate pe site-urile de profil, apartamentele la prețuri mici sunt mult mai variante în Cluj, spre deoserbire de Capitală. La extrema cealaltă, un apartament de lux cu 3 camere ajunge să coste și 260.000 de euro, în zonă ultracentrală si cu 120 mp suprafață utilă. Apartamente cu 3 camere se găsesc și la prețuri de 60.000 de euro, însă de cele mai multe ori ele necesită renovare.

În Timișoara. Timișoara se aliniază în 2019 cu Bucureștiul în materie de preț pe metru pătrat la locuințele vechi. Ca și Clujenii, timișorenii sunt în căutare de apartamente cu 2 și 3 camere în blocuri vechi, solide, iar proprietarii cer de la 30.000 până la 50.000 de euro pe 50 mp utili. Nu lipsesc nici locuințele de lux, în centrul orașului, care depășesc 100.000 de euro. Avantajul Timișoarei este dat de faptul că în general blocurile vechi sunt anvelopate și sunt puține cele mai necesită renovare pentru a putea locui în ele.

În Iași. La Iași au crescut chiriile, au crescut și prețurile apartamentelor. La început de 2019, în capitala Moldovei, apartamentele noi cu 2 camere au înregistrat scumpiri, asta pentru că cererea de construcții noi este în continua creștere. Prețul pe metru pătrat a sărit de 1000 de euro, în condițiile în care la finele lui 2018 se stabilise la puțin peste 900 de euro. Un apartament nou cu 2 camere se vinde în Iași cu 40.000 de euro, iar unul cu 3 camere poate ajunge și la 60.000 de euro

În Brașov. Brașov se află pentru al patrulea trimestru consecutiv în topul orașelor cu creșteri de prețuri la imobiliare, astfel că și în inima Transilvaniei prețul pe metru pătrat a depășit 1000 de euro. Dacă vrei un apartament cu 2 camere în centrul Brașovului trebuie să scoți din buzunar cel puțin 50.000 de euro și să nu te aștepți la foarte multe îmbunătățiri. Tot de la 50.000 de euro pornesc și prețurile apartamentelor noi cu 2 și 3 camere, însă cele mai multe dintre ele sunt la marginea metropolei. Cel mai scump scos la vânzare pe internet costă 220.000 de euro, are 3 camere și 100 mp.

Oferta este variată și o găsești în peste 20.000 de anunțuri postate zilnic pe cea mai mare platformă destinată imobiliarelor din România, indiferent în oraș sau județ din România îți cauți locuința visurilor tale. Intră și tu pe HomeZZ.ro!

Ce preț mai au casele din București și din apropiere... Care sunt cele mai căutate locuri de muncă în Iași în această perioadă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 21 noiembrie 2024. Corina a câștigat suma de 7500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 21 noiembrie 2024. Corina a câștigat suma de 7500 de lei Joi, 21.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x