Antena Căutare

Lovitură pentru mai mult de un milion de bugetari din România! Ce se întâmplă cu salariile și cu voucherele de vacanță în 2019

Au făcut anunțul! Lovitură grea pentru mai mult de 1 milion de români bugetari! Ce se întâmplă cu salariile și cu voucherele de vacanță începând cu 2019

Lovitură pentru mai mult de un milion de români bugetari: Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a promis Comisiei Europene că va îngheţa salariile în 2019.

Pentru a asigura un deficit pe cash de 2,58% din PIB în 2019 şi a corecta abaterea semnificativă de la traiectoria de ajustare spre obiectivul bugetar pe termen mediu (MTO), prin reducerea deficitului structural de la 3,17% din PIB în 2018 la 2,71% din PIB în 2019, autorităţile de la Bucureşti au în vedere, în 2019, îngheţarea salariilor bugetarilor la nivelul din luna decembrie 2018 şi îngheţarea valorii voucherelor de vacanţă pentru bugetari la nivelul din acest an.

De asemenea, numărul de angajaţi din sectorul public va fi menţinut la nivelul din 2018, în timp ce cheltuielile cu investiţiile vor fi păstrate la un nivel estimat la 4% din PIB, acelaşi cu cel preconizat pentru 2018, spuen Capital.

Pe partea de venituri, principalele măsuri preconizate sunt distribuirea a cel puţin 90% din profiturile nete realizate de companiile de state către bugetul statului sau bugetele locale sub formă de dividende, vânzarea de licenţe 5G, care ar urma să aibă loc în cursul lui 2019, cu un impact estimat de 1,3 miliarde lei, menţinerea OG 5/2013 privind stabilirea unor măsuri speciale de impozitare a activităţilor cu caracter de monopol natural din sectorul energiei electrice şi gazelor naturale.

De asemenea, se dorește introducerea caselor de marcat electronice, cât și modernizarea punctelor de trecere a frontierei pentru a reduce evaziunea fiscală şi a detecta bunurile de contrabandă prin introducerea unor echipamente de scanare la toate punctele de trecere a frontierei.

Cum funcționează Creditul Până la Salariu® de la Viva Credit®... Vrei să știi cu cine colaborezi inainte de a semna contractul? Verifică informațiile financiare complete ale partenerilo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x