Bacşişul va fi impozitat din toamnă, iar românii vor putea plăti direct cu cardul banii către ospătari! Doar dacă vor, pentru că micile atenţii rămân opţionale. Măsura ar urma să le dubleze veniturile angajaţilor din domeniu, se laudă patronii. În plus, bacşişul se va lua în calcul şi în cazul accesării unui credit.
De aproape şase ani, Valentin este ospătar. O meserie pe care şi-a ales-o nu pentru salariul mai degrabă modest, ci pentru bacşişurile care îi rotunjesc veniturile. Clienţii nu sunt însă mereu la fel de darnici.
Colegii săi, care lucrează chiar lângă plajă, sunt mai norocoşi. Claudiu, unul dintre ospătarii care lucrează lângă plajă, se laudă că face şi 600 de lei pe zi, în timp ce Denisa Iancu susţine că "fac aproximativ 150-200 de lei pe zi. E foarte bine. Se poate pleca şi cu mai mult. Depinde de starea clienţilor şi a noastră".
Din toamnă, Denisa, la fel ca toţi angajaţii din hoteluri, restaurante şi baruri, vor pleca acasă cu mai puţini bani. La Ministerul Finanţelor se pregăteşte impozitarea bacşişului.
Dintr-un bacşiş de zece lei, nouă lei vor rămâne banii angajatului. Însă, dacă ne gândim la veniturile încasate pe o lună, un ospătar care lucrează într-un restaurant cu 30 de mese ar putea ajunge să încaseze un bacşiş de 2.700 de lei. 10% din această sumă va fi impozitată, iar acesta va rămâne în mână cu aproximativ 2.500 de lei.
BNR Curs valutar 6 august 2019. Cum se poziționează euro și dolarul... BNR Curs valutar 7 august 2019. Euro scade, dolarul crește...