Antena Căutare

Bancile din Romania si-au majorat capitalul cu peste 570 milioane euro, in 2010

Bancile care au sucursale pe teritoriul Romaniei si-a majorat capitalul, din ianuarie pana in decembrie 2010, cu o suma totala de 572 milioane euro, pentru a depasi mai usor socurile. Afirmatia vine de la seful directiei de supraveghere din Banca Nationala a Romaniei, Nicolae Cinteza.

Majoritatea institutiilor bancare de pe teritoriul tarii sunt controlate in proportie de 90% de grupuri financiare straine, au un acord atat cu Fondul Monetar International si Uniunea Europeana, cat si cu Banca Centrala, pentru ca acestia din urma sa nu retraga fonduri din tara si sa majoreze capitalul pentru a ajunge la o rata a adecvarii de 10%.

Mai mult decat atat, bancile-mama de peste hotare au adus in Romania fonduri suplimentare de 75 de milioane de euro pentru creditare, spune Cinteza, citat de Bloomberg.

Sectorul bancar din Romania are dificultati in administrararea creditelor neperformante, in contextul impactului negativ al recesiunii asupra capacitatii clientilor de a achita datoriile.

Piata bancara din Romania este dominata de institutiile financiare din Austria, care controleaza 38,4% din piata, urmate de cele elene, cu 17%, si banci din Franta, cu 14,8%.

In primele sase luni ale lui 2010 bancile si-au majorat capitalul social cu 1,9 miliarde de lei, depasind contributiile de 1,3 miliarde de lei insumate pe parcursul intregului an 2009, potrivit raportului de stabilitate financiara pe 2010 publicat in august de BNR.

Romgaz, prinsa la mijloc intre Fondul Proprietatea si bugetul de stat... Piata imobiliara: Doar 2.300 de locuinte noi vandute, din 10.000!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x