Antena Căutare

BNR: Investitiile straine directe au crescut la 1,27 miliarde euro, in primele zece luni ale anului

Investitiile straine directe au totalizat in primele zece luni ale anului 1,27 miliarde euro, fata de 1,05 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat joi BNR.

Participatiile la capital consolidate cu pierderea neta au insumat 440 milioane euro, iar creditele intra-grup 833 milioane euro. Investitiile straine directe au finantat 29,3% din deficitul contului curent.

Premierul Victor Ponta a declarat in noiembrie ca volumul investitiilor straine directe se va ridica in acest an la un nivel mai mic sau egal cu cel consemnat anul trecut, de 1,9 miliarde euro, proiectiile pentru anul viitor fiind insa mai optimiste, avand in vedere investitiile preconizate in sectorul energetic.

Investitiile straine atrase de Romania au inregistrat un trend descrescator incepand cu sfarsitul anului 2008, anul trecut atingand un minim al ultimilor noua ani, sub nivelul inregistrat in 2003, de 1,946 miliarde de euro.

Sursa: Antena3.ro

Guvernul organizeaza o noua licitatie pentru constructia autostrazii Comarnic - Brasov... Zece predictii esuate in 2012: de la bacaniile lui Patriciu, la implozia euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x