Antena Căutare

Bursele din China s-au prăbuşit luni, în prima şedinţă de tranzacţionare după vacanţa prelungită pentru Anul Nou chinezesc; numărul deceselor provocate de coronavirus a atins 361

Pieţele de acţiuni şi de mărfuri au scăzut puternic luni, în prima şedinţă după vacanţa prelungită pentru Anul Nou chinezesc, în condiţiile în care numărul deceselor provocate de coronavirus a atins 361, iar investitorii se retrag către active considerate sigure, transmite Reuters.

Bursele s-au prăbuşit la deschiderea primei şedinte de după 23 ianuarie, când izbucnirea epidemiei a costat 17 vieţi în oraşul Wuhan, epicentrul epidemiei, din provincia Hubei.

De atunci, virusul asemănător gripei a fost declarat urgenţă medicală globală şi s-a răspândit în peste 24 de ţări şi regiuni, primul deces în afara Chinei fiind raportat duminică, un chinez în vârstă de 44 de ani care a murit în Filipine după ce a călătorit din Wuhan.

Numărul deceselor din China a urcat la 361, fiind mai mare cu 57 comparativ cu ziua anterioară. Numărul noilor cazuri de infecţii confirmate în China a crescut cu 2.829, la un total de 17.205.

Indicele Shanghai Composite a scăzut luni cu 8%, reducând capitalizarea pieţei cu aproape 370 de miliarde de dolari, potrivit calculelor Reuters.

Articolul continuă după reclamă

Yuanul a început tranzacţiile de pe continent la cel mai redus nivel din acest an.

Preţurile fierului, petrolului şi cuprului tranzacţionate la Shanghai au scăzut cu un procent maxim permis zilnic, urmând declinul preţurilor acestor mărfuri consemnate la nivel mondial, răspândirea virusului înrăutăţind perspectivele economiei mondiale.

Investitorii se pregătiseră pentru volatilitatea acţiunilor, obligaţiunilor, yuanului şi mărfurilor, la reluarea tranzacţiilor de luni, în urma scăderilor puternice consemnate la burse din întreaga lume, din cauza impactului anticipat pentru a doua mare economie a lumii, care este China.

Pentru a tempera panica, banca centrală chineză a injectat luni în piaţă lichidităţi de 1.200 de miliarde de yuani (173,8 miliarde dolari), prin intermediul unor operaţiuni repo inverse.

Beijingul a anunţat totodată că va ajuta firmele care produc bunuri esenţiale să îşi reia activitatea cât mai curând posibil.

Sursa : news.ro

Marea Britanie adoptă o poziţie fermă în perspectiva negocierilor comerciale cu Uniunea Europeană... Ryanair: Planurile de dezvoltate ale companiei pot fi întârziate cu doi ani, din cauza problemelor din jurul avioanelor ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Insula Iubirii Sezonul 8, 17 iulie 2024. Ce dezvăluiri fără precedent a făcut Bianca Mitroi despre relația cu Robert Braia
Insula Iubirii Sezonul 8, 17 iulie 2024. Ce dezvăluiri fără precedent a făcut Bianca Mitroi despre relația cu Robert Braia Miercuri, 17.07.2024, 23:53
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x