Antena Căutare

BVB: Nu mai asteptati PIB-ul pe T1, bursa arata deja o evolutie pozitiva!

Tot mai multe banci de investitii estimeaza imbunatatirea ratingului de tara.

Asa cum Bursa a anticipat intra­rea in recesiune cu aproape sase trimestre inainte ca aceasta sa se produca efectiv, si iesirea din recesiune a fost anticipata de indicii bursieri, care au o evolutie pozitiva de aproape sapte trimestre, spu­ne Stere Farmache, presedintele Bursei de la Bucuresti (BVB).

Dezbaterile privind iesirea economiei din recesiune la sfarsitul lunii martie au determinat o reactie si din partea Bursei de Valori Bucuresti (BVB), conducerea acesteia atragand atentia ca evolutia indi­ci­lor bursieri arata semnale puternice ca PIB-ul pe primul trimestru din acest an ar fi unul pozitiv.

Este lansata in spatiul pu­blic intrebarea daca datele statistice pe tri­mestrul unu vor arata iesirea din rece­si-une. Pentru ca toti suntem interesati de evolutia economiei, as vrea sa adaug un reper important: relevanta pe care o au indicii bursieri", a declarat Stere Farma­che, presedintele Bursei de Valori Bucu­resti (BVB), cu ocazia unei conferinte organizate de firma „Oxygen Servicii" pe tema „relansarea economica prin piata de capi­tal romaneasca".

Potrivit acestuia, la mijlocul anului 2007 Bursa a semnalat schimbarea ten­dintei, in timp ce de-abia la finalul lui 2008 a devenit evident ca PIB-ul Roma­niei inregistreaza scadere.

Pu­tem afirma ca indicii bursieri au anticipat acest semnal cu aproape sase trimestre inainte de in­trarea in recesiune", spune Farmache.

In prezent, dupa sapte trimestre de crestere pe Bursa, avem sem­nale puternice ca PIB din T1 2011 ar fi pozitiv", a adaugat acesta.

Tot articolul, in Financiarul

Poluare: CE a declansat procedura de infringement pentru 5 zone ale Romaniei... Chiriile apartamentelor, la nivelul din 2006!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x