Antena Căutare

Certificatul de urbanism pentru proiectul Rosia Montana, "legal si valid"

Tribunalul Bucuresti a respins cererea de suspendare a certificatului de urbanism nr. 87/2010, cerere formulata de Greenpeace Romania si Centrul de Resurse Juridice, impotriva Consiliului Judetean Alba si companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC).

Decizia confirma astfel validitatea documentului emis catre RMGC. Acesta este cel de-al saselea proces important castigat de RMGC de la inceputul acestui an", se arata intr-un comunicat al Rosia Montana Gold Corporation.

"Ca urmare a acestor succese consecutive in justitie si a reluarii analizei raportului de evaluare a impactului asupra mediului, ne exprimam increderea ca analiza va dovedi, dincolo de orice indoiala, faptul ca Proiectul Rosia Montana a fost elaborat la cele mai inalte standarde internationale, astfel incat sa devina un model de operatiune miniera. Atat din punct de vedere tehnic, cat si din perspectiva dezvoltarii comunitatii locale, mina de la Rosia Montana va fi un model pe care orice proiect minier ulterior il va urma", a declarat Dragos Tanase, director general al RMGC.

"Proiectul minier de la Rosia Montana aduce peste 4 miliarde de dolari in economia Romaniei, in mod nemijlocit, ceea ce va duce la o contributie totala potentiala la PIB de 19 miliarde USD incluzand efectele de multiplicare, conform estimarilor recente ale specialistilor britanici de la Oxford Policy Management. Proiectul va genera mii de locuri de munca, respectand legislatia de mediu din Romania si Uniunea Europeana si contribuind, in acelasi timp, la conservarea si punerea in valoare a patrimoniului cultural", se mai arata in comunicatul RMGC.

Sursa: Jurnalul National

Ministerul Economiei vrea sa revigoreze agricultura printr-o campanie de peste 5 milioane de lei... Razboiul Rompetrol: statul ataca cu conventia de emisiune, kazahii se apara cu ordonanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x