- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Companiile sunt mereu în căutarea unor soluții pentru scăderea costurilor și creșterea profitului. Cele mai noi și mai populare moduri de scădere a costurilor nu implică nicidecum concedieri, ci schimbări de altă natură. Iată ce fac tot mai multe firme pentru a-și eficientiza costurile:
Ce fac cu mașinile
Orice firmă are nevoie de o flotă auto, indiferent de aria de activitate. Mașinile implică niște costuri importante pentru o companie. Pe lângă cumpărarea mașinii sau plata ratelor, intervin și costuri cu asigurările, cu reparațiile și întreținerea, dar și cu impozite și alte lucruri de acest fel. Pentru a le evita, tot mai multe companii apelează la o soluție foarte eficientă, în forma leasingului operațional. Este o modalitate foarte inteligentă de a scădea costurile și de a elibera angajații de unele îndatoriri. Ca să te convingi de cât de mult poate să ajute o firmă și angajații săi, e suficient să citești definiția leasingului operațional.
Așa cum ai observat, există nenumărate beneficii ale acestui tip de leasing. Tocmai din acest motiv el devine tot mai popular și tot mai utilizat de companiile din țara noastră.
Unele departamente se externalizează
Într-o companie există numeroase departamente care pot fi externalizate. Acest lucru înseamnă că organizația contractează o altă firmă să se ocupe de treburile respective și nu mai angajează alte persoane. Departamentul de resurse umane, cel de contabilitate și orice alt departament de suport pot fi externalizate cu succes către organizații care au ca principal obiect de activitatea furnizarea acestor servicii.
Freelancerii, tot mai căutați
O analiză citată de publicația americană Forbes arată că există o puternică tendință de a colabora cu freelanceri și că până în anul 2020 una din două persoane din SUA și Marea Britanie va avea statut de freelancer. Tot mai multe persoane găsesc interesantă ideea de a lucra după propriul program și de a alege doar ce proiecte își doresc, iar firmele au și ele de câștigat deoarece ei presupun un cost mai mic decât cel al angajaților cu contract de muncă.
Internshipurile le ajută să facă multe economii
Un alt lucru pe care îl fac tot mai multe companii este organizarea de internshipuri. Tinerii stundenți care vor să dobândească experiență sunt dispuși să lucreze și să învețe contra unui salariu mai mic față de angajații full-time, așa că ei sunt o adevărată comoară pentru o companie.
În plus, ei se pot transforma în timp în angajați full-time care știu deja foarte bine cum merg lucrurile în firmă și nu mai au nevoie de prea mult timp de acomodare.
Angajații lucrează de acasă
Permițându-le angaajaților să lucreze de acasă, companiile au parte de mai multe beneficii. Costurile pentru închirierea spațiilor sunt mult mai mici pentru un număr mai mic de persoane, deci avem de-a face cu o primă economie. Mai mult, angajatorii au cheltuieli mai mici și pentru echipamente, facturi la utilități sau pentru cafeaua angajaților. Companiile care agreează munca de acasa economisesc în jur de 40% din cheltuielile generate de un salariat, atrag atenția specialiștii în Resurse Umane de la hrp.ro.
Un alt aspect de luat în considerare și care a fost demonstrat de numeroase studii este și faptul că oamenii care lucrează de acasă sunt mai eficienți și își iau mai rar zile libere, deci firma are numai de câștigat.
Compania în care lucrezi apelează la aceste modalități de reducere a costurilor?
Sursa foto: Shutterstock
Câți români își ridică o casă în 2016? Ce spun cifrele și cum se pot ele schimba... Cinci lucruri indispensabile unei afaceri de succes. Ce știu managerii care se îmbogățesc...