Live acumAsia Express - Drumul Comorilor
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Leier Rom preia compania Siceram

Consiliul Concurenţei a anunţat luni că a autorizat tranzacţia prin care Leier Rom, parte din grupul austriac Leier, producător de materiale de construcţii, preia compania Siceram SA.

”În urma a analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, a informat luni autoritatea de concurenţă.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Leier Rom face parte din grupul austriac Leier şi are ca principală activitate fabricarea produselor din beton pentru construcţii. În anul 2018, Leier Rom a preluat Brikston Construction Solutions, întreprindere ce are ca principală activitate producerea şi comercializarea cărămizilor şi a blocurilor ceramice.

Siceram are ca obiect principal de activitate fabricarea cărămizilor, ţiglelor şi a altor produse pentru construcţii din argilă arsă.

Sursa : news.ro