Antena Căutare

Criza striveste IT&C-ul

Piata romaneasca a bunurilor de folosinta indelungata a scazut cu 15%.

Alaturi de echipamente de birou si consumabile, sectoarele telecom si IT au avut cel mai mult de suferit in trimestrul al doilea al anului, in ansamblul pietei romanesti a bunurilor de folosinta indelungata.

Conform raportului trimestrial al firmei de cercetare de piata GfK, piata IT a scazut cu 20,5% comparativ cu perioada corespunzatoare a anului trecut, atingand o valoare de 69 milioane de euro. Pe de alta parte, declinul a incetinit comparativ cu primul trimestru al anului, cand piata a scazut cu 38,2%. Desi notebook-urile sunt categoria cu cea mai buna performanta din sectorul IT, acestea nu au putut influenta covarsitor evolutia negativa in valoarea vanzarilor sectorului in ansamblu.

Din cauza crizei, increderea consumatorului este inca foarte scazuta, ceea ce il determina sa amane achizitiile importante. De asemenea, al doilea trimestru al anului a adus o scadere a valorii pietei de telefoane mobile de 28,5%, ajungand la valoarea de 39 milioane de euro.

Smartphone-urile au avut o performanta mai buna pe piata, fiind singurul grup de produse care si-a marit vanzarile in unitati. Dar scaderea generala a preturilor medii pentru toate categoriile de telefoane mobile a dus la o diminuare a valorii pietei.

Tot articolul, in Jurnalul National

14 administratori de pensii private obligatorii, amendati cu 1,2 mil. €... Petrom a ieftinit preturile carburantilor. Vezi care sunt noile tarife!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x