Antena Căutare

Cum poate Germania sa salveze zona euro

Evolutia crizei datoriilor suverane in zona euro este ca un “cosmar” si ameninta nu doar integritatea uniunii monetare, ci si pe cea a Uniunii Europene in ansamblul ei, considera cunoscutul finantist american George Soros, in opinia caruia, salvarea poate sa vina de la Germania, in cazul care aceasta ar fi dispusa sa paraseasca zona euro, dupa cum a relatat Reuters si Financialexpress.

“Exista pericolul real ca euro sa distruga UE. Exista o varianta de rezolvare a acestei probleme, care presupune oricat de paradoxal ar parea iesirea Germaniei din uniunea monetara. Berlinul ar putea sa faca un astfel de sacrificiu in interesul general al Uniunii Europene si al tarilor cu datorii, in particular”, a opinat luni Soros, la forumul National Association for Business Economics. O idee pe care Soros o repeta de fiecare data cand are ocazia, la orice conferinta dedicata crizei mondiale, in orice interviu acordat presei de specialitate si nu numai.

Probabilitatea dezintegrarii UE este destul de ridicata la ora actuala, in opinia sa, din cauza problemelor acumulate in sectorul public care inhiba cresterea economica. In plus , criza datoriilor a condus la cresterea decalajului dintre tarile din sudul si nordul continentului european , exacerband dezechilbrul economic al UE, mai spune el.

Citeste continuarea articolului in incomemagazine.ro!

Un antreprenor trebuie sa fie inventiv: sfaturi pentru antrenarea creativitatii... Emporiki Bank a fost vanduta la pretul simbolic de un euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x