Antena Căutare

Cum sa creezi si sa gestionezi un buget

Bugetarea are o reputatie proasta in randul multor oameni, care o considera o modalitate de a elimina orice distractie din cheltuirea banilor. Asta inseamna sa se abtina de la cumparaturi, iesiri la restaurante sau orice alta distracie la sfarsit de weekend. Dar nu acesta este scopul unui buget.

Bugetarea are o reputatie proasta in randul multor oameni, care o considera o modalitate de a elimina orice distractie din cheltuirea banilor. Asta inseamna sa se abtina de la cumparaturi, iesiri la restaurante sau orice alta distracie la sfarsit de weekend. Dar nu acesta este scopul unui buget. Un buget arata pur si simplu cati bani ai si cum sunt cheltuite aceste fonduri. Este unul dintre cele mai importante instrumente in construirea unui viitor financiar reusit, deoarece te ajuta sa profiti la maximum de banii tai.

Indiferent de situatia economica, fiecare consumator poate beneficia de crearea si gestionarea unui buget. Un buget ofera oamenilor un sentiment de control asupra banilor. Gandeste-te la un buget ca la o fundatie financiara. Fundatia fiecarei persoane va fi diferita, la fel cum fiecare situatie financiara este diferita.

Crearea unui buget

Strategiile si tehnicile de bugetare variaza de la om la om. Vor exista diferente, de exemplu, intre ceea ce functioneaza pentru un student si ceea ce e mai convenabil pentru un pensionar. Dar exista cateva etape de baza in crearea unui buget. Ele sunt importante, deoarece se construiesc unul pe altul, ajutandu-te sa-ti organizezi mai simplu finantele.

Calculeaza veniturile si cheltuielile tale

Dupa ce iti stabilesti obiectivele financiare, ai nevoie de un plan pentru a le atinge. Pentru a face acest lucru, trebuie sa evaluezi veniturile si cheltuielile. Majoritatea oamenilor fac un buget lunar, pentru ca majoritatea facturilor urmeaza un program lunar. Daca ai facut un credit rapid, poti gestiona banii prin calcularea cheltuielilor lunare fixe si variabile. Dupa ce achiti aceste datorii, poti adauga suma ramasa la venitul tau lunar fix.

Analizeaza cheltuielile si echilibreaza creditele

Scopul bugetarii este sa te asiguri ca datoriile tale nu depasesc veniturile. Daca se intampla asta, si ies mai multi bani decat intra, atunci trebuie sa faci ajustari. Acest lucru inseamna ca trebuie sa afli din ce cheltuieli poti taia.

Daca efectuezi plati prin banca, contul bancar te poate ajuta sa tii evidenta banilor primiti si a celor care se duc pe cheltuieli. Daca ai facut un credit prin https://ocenbank.pl/, este indicat sa platesti automat prin banca, pentru a te asigura ca nu depasesti termenul limita. Orice datorie fixa trebuie platita la timp, automat. Aceste cheltuieli sunt lunare, si nu poti taia din ele.

Beneficiile bugetarii

Toata lumea poate beneficia in urma efectuarii unui buget. Acest lucru te poate ajuta sa obtii o situatie financiara mai buna. Un buget iti permite sa privesti imaginea de ansamblu a obiceiurilor de a cheltui, si sa stabilesti noi prioritati pentru a maximiza potentialul banilor. Finantele sunt una dintre cele mai importante situatii provocatoare de stres. Atunci cand exista un sentiment de control asupra banilor care vin si ies, stresul se poate transforma intr-un sentiment de putere.

Crearea unui buget este primul pas, dar mentinerea bugetului este momentul in care vezi o adevarata crestere financiara. A te tine de un buget poate fi o sarcina dificila, mai ales daca nu esti obisnuit sa ai granite in cheltuieli, asa ca este important sa ai o atitudine pozitiva fata de proces.

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut la 3,31%... Este oficial! Toți românii ar putea primi minim 3000 de lei în fiecare lună! Vicepreședintele Comisiei Europene a făcut ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x