Antena Căutare

Cum să te simţi împăcat cu gândul că plăteşti chirie?

În România, peste 90% din cetăţeni sunt proprietari de locuinţe, dar în multe alte state raportul este chiar şi de sub 50%, uneori în state mai bogate decât România! De ce nu îşi cumpără străinii casă, deşi au bani destui pentru asta, şi se mulţumesc să stea cu chirie? Nu se gândesc că e momentul să înceteze cu aceste compromisuri şi să obţină casa lor?

În România, peste 90% din cetăţeni sunt proprietari de locuinţe, dar în multe alte state raportul este chiar şi de sub 50%, uneori în state mai bogate decât România! De ce nu îşi cumpără străinii casă, deşi au bani destui pentru asta, şi se mulţumesc să stea cu chirie? Nu se gândesc că e momentul să înceteze cu aceste compromisuri şi să obţină casa lor?

Nu tocmai! Aceştia se simt foarte bine în situaţia lor, fără să simtă că nu este casa lor cea în care se odihnesc şi dorm, se spală, mănâncă sau se relaxează. Cum pot chiriaşii romani să ajungă la acelaşi nivel de relaxare din acest punct de vedere?

Trebuie să faci schimbări pe trei planuri, astfel încât să te simţi la fel de bine în situaţia de chiriaş, precum o fac milioane şi zeci de milioane de oameni din toată Europa fără să dorească să-şi achiziţioneze propria locuinţă, aşadar fără să se împovăreze cu un credit pe o perioadă lungă de timp.

Îmbunătăţirea relaţiei proprietar-chiriaș

Articolul continuă după reclamă

Dacă proprietarul observă că îi plăteşti chiria la timp luna de lună, an de an, că te îngrijeşti de locuinţa prin efectuarea de reparaţii ori de câte ori este cazul şi prin faptul că o menţii curată, relaţia acestuia cu tine va începe să fie mai relaxată, incetatenindu-se ideea că tu stai în această locuinţă şi nimeni altcineva, niciodată, şi că proprietatea este pe mâini bune întotdeauna!

În tot acest timp şi pentru că acest lucru să se întâmple, trebuie să plăteşti utilităţile (şi întreţinerea) în termen. Fără întârzieri şi fără probleme. Un ultim aspect, şi el destul de important, este faptul că vecinii să nu aibă nimic de reproşat. „Este un vecin bun, nu face gălăgie, zâmbeşte frumos, este decent”. Astfel trebuie să te descrie vecinii tăi!

În plus, poţi să te foloseşti de încrederea pe care proprietarul ţi-o acorda sugerându-i astfel să te deranjeze cât mai puţin posibil. Asigură-l absolut de fiecare dată că totul este în regulă şi că lucrurile nu se vor schimba, că eşti capabil să faci faţă urgentelor casnice şi de unul singur, că doar tu locuieşti aici şi ce eforturile pe care le faci sunt pentru binele tău personal.

Convinge proprietarul că ai totul asigurat şi nu va mai veni săptămânal în „inspecţie”, ci odată la o lună-două, iar tu poţi să-l primeşti ca pe un musafir care pleacă repede şi nu revine pentru mult timp.

Schimbarea propriei perspective

Poţi să elimini din vocabularul tău zilnic cuvântul „chirie”. Odată ce ajungi să te gândeşti mai puţin la asta, simţi mai mult că stai chiar acasă şi nu eşti intrus în casa altcuiva. Această percepţie îţi va aduce pace interioară şi confort mental. Vei scăpa de un gând inconfortabil, care îţi poate afecta calitatea vieţii trăită într-o tară unde majoritatea oamenilor îşi duc traiul într-o locuinţă aflată pe numele lor şi numai al lor şi consideră că aşa trebuie să faci şi tu!

Dacă intenţionezi să stai acolo unde stai acum pe termen lung, nelimitat, atunci este recomandat să te gândeşti mai puţin la condiţia ta de chiriaş şi să consideri locul acesta „acasă”. Practic, ce te diferenţiază de un proprietar? Dacă gândeşti plata chiriei că o acţiune care îţi ia 15 minute lunar, atunci nimic altceva nu este altfel. În timp, poţi ajunge să te împrieteneşti cu proprietarul, să îl mai întrebi de sănătate, aşa, din politeţe, fără ca el să te mai întrebe pe tine de sănătate din dorinţa de a te supraveghea, ştiind că acasă la tine totul este în regulă.

Schimbarea mobilei din casă

Trebuie să foloseşti mobilă care într-adevăr este pe gustul tău. Pentru asta, da un click pe Modela.ro. Deşi vezi aici sloganul „totul pentru casa ta”, aminteşte-ţi de faptul că trebuie să te gândeşti mai puţin la calitatea ta în raport cu locuinţa în care stai. Trebuie să îţi atribui o mai mare libertate în legătură cu locul de unde pleci de nevoie şi unde te întorci cu drag în fiecare zi.

Cu mobilă care era deja în apartament/garsoniera sau în casa poţi să te descurci astfel: o transporţi, cu ştirea proprietarului, într-o altă locaţie, sau umpli o singură cameră cu ea, ori o înlocuieşti numai parţial astfel încât să ai loc şi de vechi şi de nou. Cu puţin noroc, ajungi să îţi amenajezi şi utilezi casa exact aşa cum vrei!

Eşti încurajat să cumperi mobilă nouă, care să fie pe gustul tău, mai modernă, care să îţi ofere ocazia să te foloseşti de ea mai mult decât te foloseşti acum de cea existentă, datorită design-ului superior deţinut de mobilerul modern în general. Să îţi ofere şi mai mult senzaţia că eşti acasă şi că poţi să te relaxezi, să stai în tihnă, să faci doar ce vrei tu în casa ta şi cu asta basta!

A sta cu chirie nu este o tragedie

A locui cu chirie este o situaţie de fapt în care contra unei sume pe care o plăteşti, beneficiezi de spaţiul locativ şi de accesul la utilităţi. Beneficiezi şi de faptul că zona în care eşti este aproape de locul în care se desfăşoară viaţa profesională. Poate îţi place locaţia pentru că este lângă mall, lângă parc. Poate îţi place locaţia pentru că este spaţioasă. Ai motivele tale pentru care stai acolo, nu este treaba nimănui, acolo trăieşti şi acolo te simţi ca acasă!

Dacă (ajungi să) gândeşti aşa, de un singur lucru trebuie să ţii cont: să nu uiţi să plăteşti chiria! Şi să-l primeşti în casa ta pe umilul proprietar care aşteaptă la uşă!

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 9, 26 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Danielei Condurache Sambata, 26.04.2025, 15:36
Citește și
(P) Care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac oamenii când solicită un credit rapid
Interviu CaTine la Masculin cu Mihai Jurca: „Nu există părintele perfect” Catine.ro
Țara în care tarifele la Shein și Temu se triplează. Cât vor plăti oamenii pe produse
Ținuta de gală a Thaliei a atras toate privirile la un eveniment caritabil. Cum a arătat vedeta Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Marius Elisei, surprins alături de Isabela. Gestul făcut de bărbat față de fata lui și a Oanei Roman în plină... Libertatea.ro
Ray Dalio, legendarul investitor al unuia dintre cele mai mari fonduri de investiţii: Tarifele au un efect... Ziare.com
Anunțul lui Ilie Năstase, după lovitura uriașă dată de Ion Țiriac în România: „Asta e important!” AntenaSport
Nadia Comăneci și Bart Conner au sărbătorit 29 de ani de căsătorie. Cum a arătat campioana noastră în rochia... Elle
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia... Spynews.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu... BZI
Ce va face Irinel Columbeanu de Sărbătorile Pascale: Ce meniu special va avea la azilul de bătrâni BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană HelloTaste.ro
A fost făcut public rezultatul final al autopsiei actorului Gene Hackman. Ultimele dezvăluiri scot la lumină... Antena3.ro
Ce planuri are noul șef NASA pentru agenția spațială. Jared Isaacman a fost numit la conducere de către Donald... useit
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2025. Balanțele sunt în echilibru. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Mașinile din UE, controlate la sânge. Românii vor fi „accidentați” în plin Jurnalul
Horoscop mai 2025: Ce trebuie să lași să moară în ultima lună de primăvară ca să renaști? Kudika
Trucul pentru a dubla rapid recolta de căpșuni. Ce fac grădinarii cu experiență pentru a obține mai multe... Playtech
Detalii cutremurătoare ies la iveală din ancheta bebelușului furat din maternitatea Bacău. Cum a fost scos... Redactia.ro
Răsturnare de situaţie în cazul bebeluşului răpit de la Maternitatea din Bacău. Poliţiştii iau în calcul o... Observator
Cum se face un transplant. Care sunt condițiile donării de organe MediCOOL
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic HelloTaste
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă ProSport
Cum a reacționat acest bărbat, după ce și-a dat seama că și-a cumpărat propria mașină furată anterior Gandul
Klaus Iohannis nu mai arată așa cum îl știai. Cum s-a schimbat fostul președinte, după ce a demisionat CanCan
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor DeParinti
5 lucruri pe care nu le știai despre Inna: Ce studii are și cum își alintă pisica ZUTV
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum UseIT
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x