Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Cum să-ți completezi CV-ul Europass simplu și eficient

Cea mai eficienta metodă de a convinge angajatorul că ești persoana potrivită pentru job-ul respectiv este...

Tu știi cum trebuie să îți completezi CV-ul Europass? Hai să parcurgem împreună o scurtă poveste despre lucrurile esențiale pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți completezi CV-ul.

Cea mai eficienta metodă de a convinge angajatorul că ești persoana potrivită pentru job-ul respectiv este să ai un CV foarte bine structurat, completat într-un mod în care să îți pună în valoare competențele, abilitățile și care să îți redea foarte bine parcursul profesional.

CV-ul este cartea ta de vizita și pornind de la aceasta idee hai să aprofundăm puțin subiectul.

În primul rând trebuie să te asiguri că nu ai greșeli de ortografie și de punctuație. Ai grijă la așezarea în pagină, la cat este de ordonat, de coeerent și de cursiv. Pentru redactare folosește culoarea neagră, nu folosi prescurtări sau abrevieri.

Un CV trebuie să fie concis. Încearcă să te limitezi la un CV de doua pagini, chiar dacă experiența ta este remarcantă. Cel de 3 pagini poate fi considerat lung în unele țări.

Respectă structura CV-ului: Toate informațiile sunt structurate într-o ordine logică, și anume: informații personale, experiența profesională, descrierea studiilor și a experiențelor extracurriculare: voluntariat, cursuri de formare, atestate, etc. La această rubrică experiențele pot fi inversate în cazul celor care nu au încă experiență în muncă.

Pentru a putea fi citit cât mai ușor de către angajator, trebuie să ți cont de câteva lucruri foarte importante: focalizează-te pe experiențele profesionale relevante, folosește propoziții scurte, explică motivul oricărei întreruperi de studii sau profesionale.

Ca un ultim pas în editarea CV-ului Europass îți sugerăm să îl citești de câteva ori înainte de a-l trimite, să te asigurați că nu ai greșeli de punctuație, ortografie, că este scris într-o ordine clară și logică și că nu ai omis nimic relevant pentru poziția pentru care ai aplicat.

Multă inspirație în redactarea noului tău Curriculum Vitae și multă baftă în căutarea noului tău job!

Recomandari