Declarație Unică ANAF 2019. Ce modificări are noul model, când se depune și cum se completează. Termen de depunere și ce trebuie să știi. Declarația se depune și online.
Declarație Unică ANAF 2019. ANAF are un nou model de Declarație Unică în 2019, pe care l-a pus în dezbatere, și care a fost publicat și Monitorul Oficial.
Declarația Unică ANAF 2019. Ce amenzi riscă cei care nu o depun la termen
Declarație Unică ANAF 2019. Noul formular are și anumite modificări față de cel de anul trecut, însă în el. Termenul de depunere este cel de 15 martie 2019, iar cei care depun Declarația Unică mai devreme de acest termen pot beneficia și de anumite bonificații.
Declarație Unică ANAF 2019. Noul formular fiscal se completeză și se se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate, care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal. Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.
ANAF Magazin Online 2019. Ce produse vinde Fiscul, cât costă și unde le vezi. Listă prețuri
ANAF datorii 2019. Ce datorii șterge Fiscul la început de an și ce români sunt vizați
ANAF nu mai pune popriri. Ce noutăți intră în vigoare. Calendar obligații fiscale ianuarie 2019
De asemenea, declaraţia se depune în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului, în cazul contribuabililor care încep o activitate în cursul anului fiscal şi a celor care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare pentru care impunerea este finală şi care nu au avut, până la acea dată, obligaţia depunerii declaraţiei unice.
Declarație Unică ANAF 2019. Declarația Unică pentru veniturile din 2018, dar și estimarea veniturilor pe 2019, vine la pachet, de data aceasta, și cu instrucțiuni de folosință. Mai exact, ți se explică ce și cum să completezi la rubricile aferente, lucru destul e dificil de realizat pentru contribuabili, până acum.
Declarația Unică pe care cetățenii o vor transmite Fiscului se poate trimite și online.
Declarația Unică pentru ANAF pe 2019 poate fi descărcată aici.
Declarație Unică ANAF 2019. Cine o depune
Declaraţia se completează pe surse şi categorii de venit, de către contribuabil sau de către împuternicitul/curatorul fiscal al acestuia, desemnat potrivit dispoziţiilor Legii nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, înscriind corect, complet şi cu bună-credinţă informaţiile prevăzute de formular, corespunzătoare situaţiei fiscale a contribuabilului.
Persoanele care au realizat venituri din mai multe surse sau categorii de venit pentru care există obligaţia depunerii declaraţiei unice vor completa câte o secţiune pentru fiecare categorie şi sursă de venit, atât pentru veniturile realizate în anul 2018, cât şi pentru veniturile estimate pentru anul 2019 (respectiv secţiunile referitoare la datele privind impozitul pe veniturile realizate, pe surse şi categorii de venit din România sau din străinătate şi/sau datele privind impozitul pe veniturile estimate, pe surse şi categorii de venit).
Declarație Unică ANAF 2019. Instrucțiunile, pe larg, despre cum se completează, le găsiți, AICI!
Declarație Unică ANAF 2019. Ce modificări apar
– includerea rubricilor necesare stabilirii de către contribuabili a impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2018;
– includerea unei secţiuni pentru declararea impozitului pe veniturile din jocuri de noroc ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanţă şi festivaluri de poker, realizate în perioada 1 ianuarie – 22 martie 2018, inclusiv.
– modificarea secţiunii privind destinaţia unei sume din impozitul datorat pe venitul net/câştigul net anual impozabil, pentru susţinerea entităţilor nonprofit/unităţilor de cult sau pentru acordarea de burse private, întrucât prin
– includerea unei secţiuni în vederea stabilirii venitului net anual impozabil şi a impozitului datorat pentru anul 2018, în cazul veniturilor din activităţi independente şi din drepturi de proprietate intelectuală, impuse în sistem real, potrivit art.118 din Codul fiscal.
– includerea unei secţiuni care să sprijine contribuabilii la stabilirea sumei de plată.
Declarația Unică ANAF 2019. Principalele categorii de venituri ce trebuiesc declarate de persoanele fizice în declarația unică provin din:
activități independente;
cedarea folosinței bunurilor, cu excepția veniturilor din arendă;
activitați agricole pentru care venitul net se stabilește în sistem real;
piscicultură și/sau silvicultură;
transferul titlurilor de valoare și orice alte operațiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum și din transferul aurului financiar;
jocuri de noroc realizate de către persoanele fizice ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanță și festivaluri de poker;
activitățile artistice și sportive, în calitate de artiști de spectacol sau ca sportivi.
Ratele românilor ar putea scădea la jumătate! Măsura ar urma să fie aplicată până la sfârșitul anului... Declarația Unică ANAF 2019. Ce amenzi riscă cei care nu o depun la termen...