Antena Căutare

Enel a plasat o emisiune de obligaţiuni de 2,5 miliarde euro

Enel Finance International, filiala financiară înregistrată în Olanda a grupului italian Enel, a lansat o emisiune de obligaţiuni „sustenabile”, în mai multe tranşe, pentru investitorii instituţionali de pe piaţa europeană, în valoare totală de 2,5 miliarde de euro.

Enel Finance International, filiala financiară înregistrată în Olanda a grupului italian Enel, a lansat o emisiune de obligaţiuni „sustenabile”, în mai multe tranşe, pentru investitorii instituţionali de pe piaţa europeană, în valoare totală de 2,5 miliarde de euro.

Obligaţiunea este asociată realizării Obiectivelor Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă (ODD) şi este prima „Obligaţiune generală asociată ODD-urilor” emisă pe piaţa europeană.

”După plasarea cu succes a obligaţiunilor asociate ODD-urilor în SUA, am lansat prima noastră obligaţiune sustenabilă pe piaţa europeană, iar rezultatul excelent al acestei emisiuni este încă o dovadă a apetitului în creştere al investitorilor pentru instrumente de finanţare inovatoare şi sustenabile. Există o legătură clară între sustenabilitate şi crearea de valoare deoarece, investind în proiecte sustenabile din punct de vedere ecologic şi social, companiile pot asigura o rentabilitate ridicată şi pot minimiza riscurile, contribuind totodată la realizarea ODD-urilor. Suntem siguri că din ce în ce mai multe companii vor adopta acest model, orientându-şi afacerile către o strategie de ansamblu care plasează sustenabilitatea în centrul deciziilor de investiţii şi finanţare”, a declarat Alberto De Paoli, CFO-ul (directorul financiar – n.r.) Enel.

Obligaţiunea, care este garantată de Enel şi lansată ca parte a programului de emisiune de obligaţiuni pe termen mediu al Enel şi EFI (Euro Medium Term Notes Notes - EMTN), a fost aproape de patru ori suprasubscrisă, cu comenzi totale de aproximativ 10 miliarde de euro şi participarea semnificativă a Investitorilor Responsabili Social (SRI) şi permit grupului Enel să continue diversificarea bazei sale de investitori.

Emisiunea urmează să fie listată la Bursa din Irlanda. Cererea puternică de obligaţiuni emise astăzi confirmă încă o dată aprecierea pieţelor pentru soliditatea strategiei durabile a Grupului şi rezultatele financiare ale acesteia, reflectând interesul Enel către finanţări din ce în ce mai sustenabile, potrivit companiei.

Emisiunea este asemănătoare celei de obligaţiunile asociate Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă lansată de către EFI pe piaţa americană în septembrie 2019 cu o valoare totală de 1,5 miliarde de dolari SUA, precum şi cele trei obligaţiuni verzi anterioare emise de EFI pe piaţa europeană, cu o valoare totală de 3,5 miliarde de euro.

Sursa : news.ro

Transgaz a prelungit până la sfârşitul anului contractul de transport gaze naturale, pe teritoriul României, încheiat cu... BNR Curs valutar 11 octombrie 2019. Cât se scumpesc astăzi euro și dolarul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x