Antena Căutare

FMI recomanda Guvernului cresterea salariilor si pensiilor

Stafful FMI recomanda ca autoritatile sa ia in considerare o crestere modesta a salariilor pentru angajatii in sectorul public si pensionari in cursul anului 2012, daca conditiile bugetare o permit. Boc spuna insa ca bugetul nu ne permite acest lucru.

Emil Boc a comentat astazi recomandarea FMI de marire a salariilor si pensiilor. Premierul a precizat ca bugetul nu permite acest lucru, Guvernul neavand "peste noapte" resurse financiare pentru aceste majorari. "Daca nu facem populisme si pasi inapoi, exista perspective in viitor", a adaugat Boc.

"Azi, bugetul nu ne permite acest lucru. Daca nu facem populisme si pasi inapoi, exista perspective in viitor. Daca nu vom cadea in patima populismului, exista premise pentru viitor. Daca se va reveni la populisme, atunci nu", a spus seful Guvernului.

"Nu e recomandarea FMI (n.r. marirea pensiilor si salariilor), e ceea ce Guvernul a spus de la elaborarea bugetului. Nu e un lucru nou. Nu avem peste noapte resurse financiare pentru marirea salariilor, pensiilor sau indemnizatiilor. Sunt nemultumiti si foarte multi revolutionari, dar nu avem alte alternative in acest moment", a conchis Boc.

Potrivit FMI, inghetarea pensiilor si salariilor in 2012 va face bugetul mai constrangator, cu efecte negative asupra cererii interne si cresterii economice.

Foto: Intact Images

BERD: Ungaria si Slovenia, in recesiune. Cresterea economica a Romaniei, revizuita la 0,8%... Standard & Poor's a retrogradat ratingurile Societe Generale si Credit Agricole...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x