Antena Căutare

FMI salveaza iarasi Grecia: 3.2 miliarde de euro, prima transa aprobata

Boardul executiv al Fondului Monetar International a aprobat acordarea unei prime transe de 3.2 miliarde de euro catre Grecia, bani folositi pentru plata datoriilor scadente in aceasta luna, transmite Reuters, citat de HotNews. Transa stabilita vineri face parte dintr-un pachet de ajutor de 110 miliarde de euro, acordat Atenei anul trecut de Uniunea Europeana si FMI.

"Programul ofera rezultate importante: deficitul fiscal este redus, economia se echilibreaza si competitivitatea se imbunatateste gradual", a precizat intr-un comunicat, noua directoare al FMI, Christine Lagarde.

Aceasta a laudat strategia de privatizare a guvernului de la Atena si a afirmat ca, in timp ce planul de a vinde bunuri ale statului in valoare de 50 de miliarde de euro pana in 2015 este "ambitios, crearea unei agentii independente de privatizare ar trebui sa ajute la realizarea unei implementari transparente si oportune".

O noua transa in valoare de 12 miliarde de euro a fost aprobata pentru Grecia pe data de 2 iulie de catre ministrii de finante din zona euro.

FMI a avertizat asupra faptului ca situatia financiara din Grecia ar putea afecta tari precum Statele Unite, in special daca problemele se extind si la bancile europene ce sunt expuse datoriilor grecesti.




Productia industriala a crescut cu 8,9% in primele cinci luni ale anului... FMI: Esecul Americii de a mari plafonul de indatorare va avea consecinte serioase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x