Germania si-a pierdut increderea in forta economiei sale

Guvernul german a revizuit in scadere previziunile de crestere a Produsului sau Intern Brut (PIB) pentru 2012, la 1%.Anul acesta, cresterea ar urma sa atinga 2,9%, adica peste prognoza din luna aprilie, data ultimei estimari oficiale, care anunta un procent de 2,6%.

2011 a demarat cu putere, dar ritmul a incetinit treptat, cu precadere in lunile de vara, tendinta care se va mentine si in perioada urmatoare.

De altfel, principalele institutii de analiza conjuncturala ale tarii au prezis in rapoartele lor bianuale publicate saptamana trecuta un recul al PIB pe primul trimestru al anului 2012.

Activitatea economica se va relansa, dar modest, in cursul anului viitor.

Economia germana, puternic dependenta de exporturi, a resimtit in ultimele luni efectele unei conjuncturi mondiale penalizate de criza datoriilor din zona euro si din Statele Unite.

Citeste si Financiarul

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” a Marii Britanii. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri