Gherghina a mai declarat ca in decembrie 2009 erau 1,378 milioane de angajati in sectorul public, astfel ca disponibilizarile din acest an ar trebui sa se ridice la aproximativ 88.000 de bugetari.
"In ceea ce priveste plecarile naturale, cele mai multe au insemnat gasirea de joburi mai bine platite, mai ales dupa reducereea de 25%", a explicat Gherghina.
Oficialul Ministerului Finantelor Publice a aratat ca vor mai fi o serie de reduceri de posturi la autoritatile locale, pentru ca nu toti cei 50.000 de salariati din primarii au fost disponibilizati.
Aceeasi situatie se regaseste si in educatie, unde ar fi trebuit sa plece 15.000 de salariati inca din septembrie. O zona unde mai este loc pentru reducerea personalului pana la finele anului este Ministerul Agriculturii, unde au fost programate 3.000 de disponibilizari, dar nu toate au fost efectuate.
In scrisoarea cu FMI si Comisia Europeana s-a convenit ca salariul minim stabilit de Guvern sa nu creasca cu mai mult de rata inflatiei din ultimii doi ani, respectiv pana la 670 de lei.
Guvernul trebuie sa atinga tinta de deficit bugetar de 4,4% in 2011.
Doua treimi dintre romani considera ca nu au avantaje de pe urma fondurilor europene... Decalajul dintre importuri si exporturi continua sa se reduca. Deficitul comercial a scazut cu 3,45%...