Antena Căutare

Gheorghe Gherghina: "Guvernul va trebui sa concedieze 26.000 de angajati pentru a majora salariile cu 15%"

Statul va trebui sa concedieze 26.000 de angajati pentru a ajunge de 1,29 milioane de salariati si pentru a avea posibilitatea sa creasca in medie cu 15% actualele salarii diminuate cu 25%, a declarat secretarul de stat Gheorghe Gherghina, potrivit Mediafax.

"La finele lunii septembrie mai erau in sectorul 1,316 milioane angajati, iar ca sa ajungem la 1,29 milioane de angajati trebuie sa mai plece pana la finele lunii decembrie 26.000, dupa calculele noastre"


Gherghina a mai declarat ca in decembrie 2009 erau 1,378 milioane de angajati in sectorul public, astfel ca disponibilizarile din acest an ar trebui sa se ridice la aproximativ 88.000 de bugetari.

"In ceea ce priveste plecarile naturale, cele mai multe au insemnat gasirea de joburi mai bine platite, mai ales dupa reducereea de 25%", a explicat Gherghina.

Oficialul Ministerului Finantelor Publice a aratat ca vor mai fi o serie de reduceri de posturi la autoritatile locale, pentru ca nu toti cei 50.000 de salariati din primarii au fost disponibilizati.

Aceeasi situatie se regaseste si in educatie, unde ar fi trebuit sa plece 15.000 de salariati inca din septembrie. O zona unde mai este loc pentru reducerea personalului pana la finele anului este Ministerul Agriculturii, unde au fost programate 3.000 de disponibilizari, dar nu toate au fost efectuate.

In scrisoarea cu FMI si Comisia Europeana s-a convenit ca salariul minim stabilit de Guvern sa nu creasca cu mai mult de rata inflatiei din ultimii doi ani, respectiv pana la 670 de lei.

Guvernul trebuie sa atinga tinta de deficit bugetar de 4,4% in 2011.

Doua treimi dintre romani considera ca nu au avantaje de pe urma fondurilor europene... Decalajul dintre importuri si exporturi continua sa se reduca. Deficitul comercial a scazut cu 3,45%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x