Antena Căutare

Imobiliare: Preturile apartamentelor continua sa scada

Specialistii din domeniul imobiliar au observat, ca pretul mediu pe metru patrat cerut de proprietarii de apartamante a scazut la nivel national fata de septembrie 2009 cu 10%, cu 7,7% fata de mai 2010 si cu 1,1% fata de luna august a aceluiasi an, potrivit site-ului imobiliare.ro.




De asemenea, in Brasov, in ultima luna, preturile cerute de proprietari au scazut cu o medie de 1,1% (scaderea anuala 4,9%), in Constanta cu 1,4% (-12,6%). In Iasi preturile cumparatorii vor plati, in medie, cu 1,1% mai mult pentru un apartament, iar in Cluj Napoca preturile tot in crestere, procentul fiind de +0,5% (-1,6%).

In Bucuresti, pretul mediu pe metrul patrat de locuinta s-a redus cu 3,3% fata de august, ajungand astfel la 1.193 euro/mp, cu 8,2% mai putin fata de septembrie 2009. In cazul apartamentelor vechi cu o camera pretul a scazut cu 11,6% in ultimele 12 luni, scaderea fiind de 9,9% in cazul apartamentelor cu doua camere. Pretul mediu al apartamentelor cu trei camere a scazut si el cu 8,9%.

Piata imobiliara este intr-o continua cadere de la inceputul crizei economice, lucru evidentiat si de scaderea permanenta a preturilor in pofida inceperii anului universitar, care aduce, in mod normal, un numar foarte mare de chiriasi, ridicand in acest fel si nivelul cererii pe aceasta piata.

Curs valutar: Leu incepe saptamana cu o depreciere fata de euro... FMI recidiveaza: una spune in studii, alta impune tarilor care s-au imprumutat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x