Antena Căutare

INS: Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut în primele şapte luni cu aproape 7%

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în primele şapte luni ale anului faţă de perioada similară din 2018, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,8%, respectiv cu 6,9%, arată datele transmise, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în primele şapte luni ale anului faţă de perioada similară din 2018, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,8%, respectiv cu 6,9%, arată datele transmise, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

De asemenea, în luna iunie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută, cu 0,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,3%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, atât ca serie brută, cu 4,9%,cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,7%.

În luna iunie a acestui an, comparativ cu luna mai, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iunie 2019, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 0,1% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,4%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,3%).

Articolul continuă după reclamă

Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,3%. Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2019, comparativ cu luna precedentă a crescut, în ansamblu, cu 1,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,1%), vânzările de produse nealimentare (+1,6 %) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,6%).

În luna iunie 2019, comparativ cu iunie 2018, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iunie 2019, comparativ cu luna iunie 2018 a înregistrat o creştere cu 4,9% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+7,8 %), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,6%)şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,8 %).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2019, comparativ cu luna iunie 2018 a înregistrat o creştere cu 5,7%, datorită creşterilor din vânzările deproduse nealimentare (+8,6%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,1%)şi din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate(+2,3%).

În primele şapte luni ale acestui an, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, comparativ cu perioada 1 ianuarie-30 iulie 2018 a înregistrat o creştere cu 6,8% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+9,7 %), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,4%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada1 ianuarie - 30 iulie 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, a înregistrat o creştere cu 6,9% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+9,9%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,9%)şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,7%).

Sursa : news.ro

Donald Trump anunţă că va impune tarife de 10% pentru importuri din China de 300 de miliarde de dolari, de la 1 septembr... Taxă nouă! Românii vor scoate din buzunare mai mulți bani în perioada următoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile Vineri, 12.07.2024, 16:49
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x