Căutare Live

Legea Turismului fara facilitati fiscale, doar vorbe goale

Dupa aproape un an de dezbateri si amanari, proiectul de lege a Turismului este pe cale sa fie aprobat fara prevederi considerate drept „vitale” pentru revigorarea sectorului: masurile pentru stimularea activitatii. In lipsa facilitatilor precum scutirea de la plata impozitului pe profit a societatilor comerciale care realizeaza investitii in turism de peste 100.000 de euro, patronatele din domeniu spun ca acest proiect nu-si mai are rostul.

„Noi pe drum venind"

In prezent, proiectul de lege, elaborat in nenumarate variante, a fost retras din discutia publica, lucrandu-se la „armonizarea legislativa", insa ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, sambata, la o intalnire pe teme de turism la Sovata, ca acesta este blocat, intrucat facilitatile fiscale pe care le prevede nu sunt agreate de Ministerul Finantelor. Ca urmare, actul normativ ar putea fi adoptat fara aceste facilitati, asteptate de ani buni de catre investitorii din domeniu.

„Suntem blocati cu Legea Turismului pentru ca facilitatile fiscale prevazute nu sunt agreate de Ministerul Finantelor Publice. Daca mai dureaza, am prefera sa o scoatem fara", a spus Elena Udrea.

Ulterior, Udrea a declarat jurnalistilor ca legea ar putea aparea fara facilitatile fiscale pe care le dorea, intrucat exista si alte probleme, „foarte urgente", care trebuie rezolvate.

Noi, chiar pe drum venind, ne-am gandit sa ii dam drumul, eventual fara acele referiri sau fara acele masuri legate de fiscalitate, si sa incercam sa rezolvam alte probleme prin aceasta lege, foarte urgente si ele", a aratat ministrul.

Tot articolul, in Financiarul

Scenariu pesimist: Norul de cenusa va afecta cresterea economica a Europei cu doua puncte... Leul incepe saptamana in scadere...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri