Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Mihai-Razvan Ungureanu: "Romania este tara cu cea mai mica absorbtie de fonduri comunitare din UE"

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a declarat, astazi, ca Romania este tara cu cea mai mica absorbtie de fonduri comunitare din UE, informeaza Mediafax. El a convocat, joi, comitetul interministerial pentru a analiza masurile necesare in plan legislativ si administrativ prin care sa fie imbunatatita absorbtia fondurilor europene."Suntem tara cu cea mai mica absorbtie din Uniunea Europeana. Este o realitate pe care nu o putem nega si pe care avem obligatia sa o schimbam. Trebuie corectate deficientele de ordin structural, pornind de la relationarea cu beneficiarii si pana la rapiditatea cu care sunt procesate cererile acestora. Va cer sa va asigurati ca asupra oamenilor cu care lucrati nu planeaza nicio suspiciune de coruptie"


Potrivit datelor prezentate de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, Romania a absorbit, pana la data de 10 februarie, o suma de 1,211 miliarde euro fonduri structurale si de coeziune, reprezentand 6,3% din alocarea pentru obiectivul convergenta.

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a cerut simplificarea procedurilor de verificare a cererilor de rambursare, finalizarea procesului de standardizare a documentelor de achizitie publica si accelerarea procesului de consolidare a capacitatii administrative la nivelul autoritatilor de management.

foto: Intact Images

Recomandari