- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că a elaborat procedura de aplicare a restructurării obligaţiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 ale debitorilor care au datorii principale în cuantum mai mari sau egale cu un milion de lei, potrivit unui proiect de act normativ lansat în dezbatere publică.
"Obligaţiile bugetare care pot face obiectul restructurării reprezintă sumele de orice fel care se cuvin bugetului general consolidat constând în obligaţii fiscale, precum şi obligaţii bugetare individualizate în titluri executorii emise potrivit legii, existente în evidenţa organului fiscal central competent în vederea recuperării", arată documentul publicat în dezbatere publică de minister.
Nu fac obiect al restructurării următoarele obligaţii bugetare obligaţiile bugetare principale şi accesorii reprezentând ajutor de stat de recuperat şi nici obligaţiile bugetare care, la data eliberării certificatului de atestare fiscală urmează a fi compensate potrivit art. 167 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, în limita sumei de rambursat/de restituit/de plată de la buget.
Nu fac obiect al restructurării nici obligaţiile bugetare stabilite prin acte administrative care, la data eliberării certificatului de atestare fiscală, sunt suspendate în condiţiile art. 14 sau 15 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
Pentru a beneficia de restructurarea obligaţiilor bugetare, debitorul trebuie să prezinte un plan de restructurare şi un test al creditorului privat prudent, întocmite de un expert independent; să nu se afle în procedura insolvenţei potrivit legii la data emiterii deciziei de aprobare a restructurării obligaţiilor bugetare; să nu fi fost dizolvat, potrivit prevederilor legale în vigoare; să fie îndeplinite obligaţiile declarative, potrivit vectorului fiscal, la data eliberarii certificatului de atestare fiscală; să îndeplinească testul creditorului privat prudent.
Sursa : news.ro
Harta puterii de cumpărare din România: Români bogați vs români săraci... Septembrie aduce majorări mari! De luna viitoare, milioane de pensionari vor primi mai mulți bani la pensii...