Antena Căutare

O noua zi din "inceputul unei crize financiare globale": Bursa de la Tokyo a deschis in scadere cu 2%

O noua zi grea se anunta pentru pietele financiare din intreaga lume. Dupa ce ieri indicele Dow Jones a scazut cu peste 600 de puncte, inregistrand o pierdere de peste 5,5 la suta, astazi bursa de la Tokyo a deschis in pierdere cu peste 2 procente. Economistii se tem ca este doar inceputul unei noi crize financiare globale.



Agentia de rating care a degradat America a avertizat insa ca situatia se poate inrautati daca Statele Unite nu-si vor revigora economia.

Retrogradarea ratingului american a cazut ca o lovitura de secure si pentru bursele asiatice, care, si ele, au incheiat pe minus. In cascada au urmat cele din europa, Paris, Londra, Frankfurt, Madrid, Milano si Atena. La Bucuresti, Bursa a pierdut peste 7,4 la suta. In ciuda socului, seful BNR vine cu mesaje linistitoare.

"Avem un program pe puncte de actiune: daca se intampla asa, facem asa, daca se intampla invers, facem invers", a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu

O noua veste buna pentru romani ar putea veni din Elvetia. Din cauza faptului ca tot mai multi investitori mizeaza pe francul elvetian, autoritatiile de la Berna ar putea decide slabirea lui. Masura ar veni dupa ce moneda elvetiana a castigat numai anul acesta aproximativ 30 de procente in fata dolarului american, ceea ce a afectat exporturile tarii. O devalorizare a francului elvetian ar fi bine venita, pentru toti cei care au credite in acesta valuta.

In timp ce bursele sunt in pierdere, aurul a ajuns la un nou record, de peste 1.700 de dolari uncia, iar expertii ameninta cu o noua recesiune daca guvernele nu vor incepe sa implementeze cu adevarat reformele.

Citeste si Antena3

Foto: travel-images.com


Guvernatorul BNR anunta ca preturile alimentelor ar putea sa scada. Producatorii il contrazic... Isarescu: "In cazul unei noi crize, suntem pregatiti cu arma la picior". Coalitia pregateste deja masuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x