Antena Căutare

Pachet de relansare economica - Impozitul minim, eliminat!

Guvernul a decis, miercuri, eliminarea impozitului minim, incepand de la 1 octombrie. Anuntul a fost facut de catre primul ministru Emil Boc, la finalul sedintei Executivului. La sfarsitul acestei luni, urma sa expire termenul dat de premier pana la care impozitul trebuia inlocuit cu unul forfetar.

Totodata Guvernul a emis o Ordonanta de Urgenta care prevede diminuareaa nivelul dobanzii percepute pentru creantele datorate statului si eliminarea executarii silite pentru societatile comerciale care au de recuperat create de la stat.

Ultima masura luata de Guvern prevede modificarea plafoanelor investitiilor de la care societatile care creaza locuri de munca sa beneficieze de ajutor din partea statului.

Impozitul minim a fost introdus anul trecut, in luna mai, cand la conducerea Ministerului Finantelor Publice se afla Gheorghe Pogea. Acesta era cuprins intre 2.200 lei (aproximativ 500 euro), daca firmele aveau venituri totale de pana la 52.000 lei, si 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.

Guvernul a vrut sa inlocuiasca impozitul minim cu un impozit forfetar, la inceputul acestui an, insa masura a fost amanata.

Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, peste 133.000 de firme si-au suspendat activitatea in 2009, dupa introducerea acestui impozit.

Publicitatea outdoor scade cu 17% si ajunge la 35 de milioane de euro in 2010... Vanzarile de PC-uri au avut un avans de 34% in prima jumatate a anului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x