Panica la BVB: Toti indicii au scazut cu peste 10%. Francul elvetian a depasit pragul de 4 lei

Actiunile cotate la Bursa de Valori Bucuresti si-au accelerat scaderea, pe fondul panicii care a cuprins investitorii, astfel ca la doua ore de la deschiderea sesiunii de marti toti indicii bursieri se aflau in scadere cu peste 10 procente, informeaza Antena3


Actiunile Petrom, una din principalele companii listate, erau in scadere cu 12,26%, iar cotatiile au ajuns la 0,2712 lei/actiune, cu 30% mai mici fata de pretul minim cerut de statul roman la oferta de acum cateva saptamani.

Toate actiunile importante si lichide inregistrau deprecieri de amploare - SIF-urile 13-14 procente, Oltchim - 15%, BRD - 9%, Transelectrica - 8,54%.

Francul elvetian a sarit de 4 lei

Francul elvetian a depasit pragul de 4 lei, referinta publicata de BNR, de 4,0221 lei/franc elvetian, fiind cu 10 bani peste cursul de schimb valabil luni si marcand un nou maxim istoric, pe fondul deprecierii leului in raport cu euro si al aprecierii monedei elvetiene fata de cea europeana.

Si in raport cu euro, leul s-a depreciat. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat marti un curs de referinta de 4,2670 lei/euro, cu 0,54% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 2,9892 lei/dolar.

Cursul BNR de luni a fost de 4,2442 lei/euro.

Pentru dolarul american, BNR a afisat un curs de referinta de 2,9892 lei/dolar, cu 0,42% mai mare fata de nivelul de 2,9768 lei/dolar din sedinta anterioara.

Pe piata monetara, dobanzile pe termen foarte scurt au crescut fata de sedinta precedenta, situandu-se sub rata dobanzii de politica monetara, de 6,25% pe an.


foto: gazeta-afacerilor

Parteneri
Cine este Jonathan Owens, iubitul gimnastei Simone Biles
Iubitul gimnastei Simone Biles și-a arătat sprijinul față de iubita sa printr-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram. Gimnasta a devenit intens mediatizată după ce a luat o decizie neașteptată înainte de finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simone Biles a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la bârnă, în timp ce ginasta chineză, Guan Chenchen a obținut medalia de aur la doar 14 ani.
Catine.ro
Ultimele știri