Antena Căutare

Pasajul Basarab a fost testat cu masini de mare tonaj

Luna viitoare, se da in folosinta Pasajul Basarab. Deocamdata, pe podul lung de un kilometru si jumatate trec doar camioane, folosite pentru a testa cit de rezistenta e constructia. A fost nevoie de patru ani de lucrari si 160 de milioane de euro ca cei aproape 1,5 kilometri de pod sa fie terminati.

Patru masini de mare tonaj, echivalentul a 16 autobuze pline cu oameni, au fost folosite pentru a testa rezistenta structurii. Daca sub greutatea masinilor, podul nu se lasa cu mai mult de un milimetru, el poate suporta orice tip de trafic.

Pasajul Basarab nu este inca terminat, constructorii mai au de turnat un strat de asfalt pe portiunea care traverseaza Gara de Nord si nici bretelele care asigura legatura cu Calea Grivitei nu sunt inca gata.

Totusi, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca la sfarsitul lunii, calea rutiera va fi data in folosinta.

Linia de tramvai va fi gata insa abia abia la vara, odata cu statia de pe pasaj. Aceasta va comunica cu statia de metrou Basarab, printr-un lift. Constructia pasajului nu a fost scutita de probleme.

In 2007, lucrarile s-au oprit din cauza proceselor pe care municipalitatea le avea cu proprietarii de terenuri din zona. Intre timp, si proiectul initial a fost modificat. Constructiei i-a mai fost adaugat si podul peste Dimbovita. Asta a intarziat termenul de finalizare si a scumpit pasajul cu aproape 50 de milioane de euro.

Sursa: Antena3

Rompetrol a scumpit carburantii cu pana la 9 bani/litru... Previziuni sumbre: Pretul benzinei nu se opreste la 6 lei/litru!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x