Antena Căutare

Petrolul ar putea atinge 110 $ in 2011. La noi, carburantii costa deja 5 lei/l

Principalul factor care influenteaza piata mondiala a petrolului il constituie situatia economiei mondiale, in special indicii macroeconomici ai SUA. Evolutia acestora se reflecta imediat asupra valorii aurului negru. Din iulie 2002, cand petrolul era cotat cu 26 $/baril, el a atins, ani mai tarziu, in iulie 2008, nivelul maxim de 147 $/baril. Saptamana trecuta, barilul a trecut de 87 $, analistii avertizand in legatura cu pericolul unui pret in trei cifre.

Aceste salturi realizate de pretul pe trolului trezesc temerea ca in viitorul apro piat cotatiile la aurul negru vor atin ge indici in trei cifre.

De-a lungul ultimelor opt luni, titeiul s-a co­mer cia lizat intr-un interval destul de strans, cuprins intre 70 si 80 $/baril. Marii producatori de petrol s-au declarat satisfacuti de acest nivel in conditii de criza mondiala, care s-a dovedit acceptabil inclusiv pentru consumatori.

Ultimul salt a fost provocat inca de cresterea increderii in relansarea economiei globale, chiar daca majoritatea traderilor si a bancherilor continua sa afiseze prudenta in estimarile lor vizand cererea si oferta pietei.

Preocuparile generate de soarta economiei Greciei au „incalzit" in mod artificial preturile in ultimele doua saptamani.

Tot articolul, in Financiarul

Promisiune: Semnal digital TV pentru orice locuinta in Romania anului 2012... Criza la romani: LG a vandut intr-o singura zi toate televizoarele 3D...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x