"Dacă în perioada anterioară declanşării epidemiei Covid-19, compania noastră ducea o luptă surdă cu invazia produsele contrafăcute în China, o lupta de a vinde dispozitivele medicale destinate analizelor medicale (urocultoare, coprocultoare, cutii de incinerare. etc) fabricate în România, în acest moment cred că este un punct zero de la care noi ca şi companie autohtonă să începem să livrăm toate aceste dispozitive, în regim normal, legal, deoarece este inadmisibil ca tocmai un producator român, acreditat să ajungă în situaţia de a disponibiliza angajaţi, sau în cel mai trist scenariu să închidă compania, având în vedere că suntem probabil printre singurii care putem să livrăm către unităţile medicale cutii de incinerare a deşeurilor periculoase şi alte materiale atţt de necesare actului medical în perioada de pandemie", declară Oana Simon, General Manager Novei Medical.
Ea afirmă că există însă companii producătoare din România care au posibilitatea de a livra către instituţiile statului, dar şi către spitalele de stat şi private produse destinate analizelor medicale, sau recipiente de unică folosinţă în care se pot colecta deşeurile contaminate din laboratoarele medicale.
”În contextul acestei crize, observăm totuşi o creştere a solicitărilor din partea instituţiilor statului şi a clinicilor private mai ales pentru cutiile de incinerare a deşeurilor periculoase, recipenţi din plastic pentru deşeuri înţepătoare şi pentru saci destinaţi colectării deşeurilor infecţioase. În acest moment lucrăm la capacitate maximă în fabrica noastră din judeţul Bacău pentru a deservi orice solicitare şi pentru a sprijini cât putem sistemul medical să lucreze în parametrii de igienă impuşi de prezenţa acestui virus. De asemenea, urmărim atent şi dinamica economică fiindcă în această situaţie şi compania noastră, avand angajati şi impozite, trebuie să fie atentă la piaţă şi să îţi ia toate măsurile pentru a rezista în această perioadă”, mai spune reprezentanntul Novei Medical.
Compania, cu sediul în Bacău s-a înfiinţat la sfârşitul anului 2007, în urma derulării unui program PHARE. Fabrica produce, în parametri impuşi de Uniunea Europeană, dispozitive pentru determinarea analizelor medicale şi recoltarea de probe biologice: urocultoare şi coprocultoare, precum şi cutii pentru incinerare deşeuri periculoase.
Sursa : news.ro
Dan Suciu, BNR: "Nu recomandăm nimănui să se panicheze, să meargă la bancomat să scoată bani"... CEC Bank amână pentru o lună plata ratelor la toate creditele acordate persoanelor fizice...