Antena Căutare

Profiturile gigantilor IT in T1: avans puternic pentru IBM si Intel, scadere pentru Yahoo!

Primele trei luni din an au adus rezultate peste astep­tari pentru Intel si IBM, doua dintre cele mai mari companii din IT-ul mondial. Inceputul bun de an a de­terminat reprezentantii celor doua grupuri sa-si imbu­natateasca estimarile privind veniturile si profiturile pentru intregul an. La polul opus insa, Yahoo! a inre­gistrat o diminuare a profitului, ca urmare a dificul­tatilor intampinate pe piata de cautare pe internet si de advertising, intampinand o concurenta puternica din partea Google si Facebook.

Astfel, profitul net al IBM, cel mai mare furnizor de servicii pentru computere la nivel mondial, a crescut in primul trimestru cu 10%, comparativ cu perioada simi­lara a anului trecut, la 2,9 miliarde de do­lari, iar veni­turile au avansat cu 8%, la 24,6 miliarde de dolari.

De asemenea, ve­ni­t­u­rile si profitul In­tel au crescut puternic in primul tri­mes­tru, depasind cu mult esti­marile analistilor de pe Wall Street, in pofida teme­rilor ca Intel s-ar putea destabiliza din cauza scaderii van­zarilor de PC-uri, transmite Reuters.

Veniturile din van­zari au crescut cu 25%, la 12,8 miliarde de dolari, iar pro­­fitul net a avansat cu 29%, la 3,2 miliarde de dolari. Potrivit specialistilor, rezultatele foarte bune ale Intel au calmat temerile ca popularitatea tot mai mare a smart­phone-urilor si tabletelor va afecta sever piata cipurilor pentru PC-uri.

Cat priveste profitul net al Yahoo!, aici s-a inregistrat o scadere de 28%, la 223 de milioane de dolari. Veniturile nete s-au redus cu 6% in primul trimestru, la 1,06 mi­liarde de dolari fata de peri­oa­da similara a anului trecut.

Am fost in continuare prima companie de media digi­tala din lume", men­tioneaza Carol Bartz, CEO-ul Yahoo!.

Veniturile din ope­ratiunile de cautare pe internet au scazut cu 19% in pe­rioada analizata, la 440 de milioane de dolari.

Sursa: Financiarul

Antena Group a depus la Tribunalul Bucuresti cererea de chemare in judecata a RCS&RDS... Isarescu: Aprecierea leului, un rezultat al intrarilor de capital strain...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x