Antena Căutare

PROIECT Ministerul Economiei: Titularul unui acord petrolier poate transfera altei persoane juridice drepturile dobândite numai cu aprobarea Guvernului

Titularul unui acord petrolier va putea transfera altei persoane juridice drepturile dobândite şi obligaţiile asumate numai cu aprobarea Guvernului, la propunerea autorităţii competente, arată un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii petrolului nr.238/2004, cu modificările şi completările ulterioare, publicat în dezbatare de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

”Orice transfer făcut fără aprobarea Guvernului este lovit de nulitate”, arată documentul consulat de News.ro.

Prin adoptarea prezentului proiect de act normativ se realizează, în perspectiva noilor concesiuni petroliere, consolidarea cadrului legislativ în domeniul petrolier în concordanţă cu legislaţia comunitară în materie, cu legislaţia privind siguranţa naţională a României, arată proiectul.

De asemenea, actul normativ mai prevede că, în situaţia în care are loc o operaţiune de preluare a controlului titularului unui acord petrolier sau are loc o schimbare în structura acţionariatului cu drept de control asupra titularului, acesta are obligaţia să notifice autoritatea competentă, iar acordul petrolier poate să îşi menţină valabilitatea, să se revizuiască în noile condiţii, sau să fie reziliat, după caz, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea autorităţii competente.

”În situaţia în care are loc o operaţiune de preluare a controlului titularului unui acord petrolier sau are loc o schimbare în structura acţionariatului cu drept de control asupra titularului, noile condiţii se notifică autorităţii competente în vederea aprobării prin hotărâre de Guvern, cu respectarea alin (2) al art 3, a menţineri valabilităţii, a modificării sau a rezilierii acordului petrolier, la propunerea autorităţii competente”, se arată în proiectul de Ordonanţă de Urgenţă.

Nerespectarea acestor prevederi are ca efect pierderea calităţii de titular de acord petrolier a persoanei juridice române sau străine în cauză, în situaţia în care acordul petrolier are mai mulţi titulari, iar în situaţia în care acordul petrolier are un singur titular, acesta încetează de drept, spun autorii proiectului.

Concesionarea de operaţiuni petroliere privind resursele de petrol ale statului român este reglementată prin prevederile Legii petrolului nr. 238/2004, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi prin actele normative subsecvente acestei legi.

Sursa : news.ro

Euro scade spre nivelul de 4,77 lei... Tipografia Rottaprint anunţă investiţii de patru milioane de euro în 2020. Compania a încheiat anul trecut cu afaceri în...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x