Antena Căutare

Proiecte de case ecologice - sau cum să scapi de suma facturilor "încărcate"

Grija pentru mediul înconjurător pare să fie una dintre principalele preocupări ale celor ce sunt interesați să-și achiziționeze sau să-și construiască un imobil. Trendul caselor eco a fost, astfel, adoptat destul de rapid și în România, unde se estimează că, până în anul precedent, au fost așteptați mai bine de 10.000 de viitori proprietari, aplicanți ai programului “Casa Verde”.

Grija pentru mediul înconjurător pare să fie una dintre principalele preocupări ale celor ce sunt interesați să-și achiziționeze sau să-și construiască un imobil. Trendul caselor eco a fost, astfel, adoptat destul de rapid și în România, unde se estimează că, până în anul precedent, au fost așteptați mai bine de 10.000 de viitori proprietari, aplicanți ai programului “Casa Verde”.

Care sunt avantajele pe care le oferă aceste proiecte de case verzi și de ce românii ar trebui să ia în calcul această opțiune atunci când sunt în căutarea unei locuințe, aflăm din acest articol!

Proiecte de case eco traduse în facturi mai mici la consumul de energie

Ce înseamnă o locuință eco și de ce au parte aceste proiecte de case de o imagine bună pe piață? Primul motiv pentru care merită să discutăm despre ele în calitate de viitori proprietari ține de costurile pe care le generează la consumul de energie electrică. Specificul acestor tipuri de locuințe constă în faptul că sunt realizate, în mare parte, din materiale naturale. De asemenea, construcțiile din această categorie sunt proiectate în așa fel încât să folosească într-un mod eficient resursele de care dispun. Astfel, apa, lumina naturală sau energia electrică sunt valorificate la maximum de aceste construcții moderne și inteligente.

De obicei, în casele ecologice se înregistrează un consum de resurse mai redus cu aproape 25% decât într-o locuință convențională. De cele mai multe ori, casele verzi sunt ridicate din lemn, dar există și proiecte de case verzi care se pot clădi într-o manieră tradițională, din lut, din chirpici sau chiar din baloți de paie. Totodată, un alt avantaj al unei case eco este că acestea scad și facturile la căldură, cu pănă la 80%!

Un alt beneficiu al caselor ecologice îl reprezintă aerul curat și purificat de care se bucură locuitorii săi, ceea ce înseamnă că acesta este una dintre cele mai sănătoase alternative mai ales pentru familiile cu copii.

Case verzi subventionate de stat, solutia de locuit accesibila oricui

Cu toate că aceste case verzi oferă o serie de avantaje post-cumpărare, însăși prețurile lor constituie un beneficiu în sine. Așadar, o locuință verde poate fi achiziționată cu ajutor din partea statului, care oferă convenții considerabile celor care vor să dețintă un astfel de imobil. Administrația Fondului de Mediu (AFM) este instituția căreia trebuie să i te adresezi dacă dorești să ai o casă verde, la un preț accesibil. Concret, subvențiile acordate pot fi utilizate pentru implementarea sistemelor de încălzire care funcționază cu resurse regenerabile. Mai exact, în această categorie intră: sistemele de acoperișuri verzi, termosistemele confecționate din materiale ecologice, sistele de monitorizare a consumului de combustibil care se înregistrează în casă. Prin această modalitate de finanțare, AFM acordă subvenții în valoare totală de 60.000 lei, care, se estimează că acoperă costurile a peste 10.000 de proiecte.

Sursa: https://images.pexels.com/photos/259588/pexels-photo-259588.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=750&w=1260

Nu ai loc de muncă şi vrei CREDIT? Statul îţi dă 40.000 de lei fără dobândă: O singură CONDIȚIE de îndeplinit... Curs valutar 24 mai. Leul se apreciază în fața euro și dolar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x