Deşi România are la dispoziţie zeci de miliarde de euro să se dezvolte, autorităţile nu se grăbesc să aducă banii europeni în ţară! Asta deşi românii şi-ar dori ca din fondurile Uniunii Europene să se ridice spitale, să se construiască şcoli şi să se facă drumuri, ca în străinătate. De la vis la realitate, însă, este ceva.
Plombe peste plombe, petice şi gropi. Veşnicele reparaţii de pe Autostrada Soarelui sunt de neînțeles pentru mulţi români. În varianta optimistă, noile lucrări pe tronsonul Bucureşti-Constanţa vor dura doi ani. O reabilitare care se ridică la 30 de milioane de euro. Până atunci.
În centrul Constanţei, lucrările de restaurare se ridică la 50 de milioane de lei, bani europeni. Multe dintre ele însă au fost făcute de mântuială şi au cedat mai repede decât ar fi trebuit, spun locuitorii.
Peste 17 milioane de lei au fost alocate şi pentru modernizarea Băilor Herculane, acum doar o umbră a staţiunii de demult. Când vine vorba însă despre schimbări reale.
Tot cu bani europeni se pot moderniza Aeroportul Intenaţional din Iaşi şi Spitalul de Urgenţă pentru copii din oraş. Pe teren însă, nu se vede nicio mişcare.
Dintre toate oraşele României, Oradea este campioană la accesarea de fonduri europene. Doar anul trecut, a atras peste 14 milioane de euro, asta înseamnă mai bine 80 la sută din banii obţinuţi de muncipiile de la noi. Primăria orădeană şi-a creat chiar propria echipă de specialişti care să pregătească proiectele cu mult înainte ca liniile de finanţare să fie deschise.
Citește mai mult pe Observator.tv!
BNR Curs valutar 3 decembrie. Cu cât se scumpește euro și cât costă dolarul... Liber la cumpărături online. Site-urile străine nu vă vor mai bloca accesul, doar pentru că proveniţi din altă ţară...