Acestea vor fi efectuate pe parcursul a trei zile, interval necesar pentru echilibrarea sistemului de distributie si furnizare a energiei termice.
Ulterior, in functie de evolutia buletinelor meteo, se va trece la furnizarea agentului termic pentru incalzire in regim permanent.
Asociatiile de proprietari care nu doresc sa beneficieze, in acest moment, de energie termica pentru incalzire au posibilitatea sa-si regleze, sa limiteze ori sa refuze acest serviciu inchizand vanele contoarelor aflate in subsolurile tehnice ale imobilelor.
Furnizarea energiei termice pentru incalzire va incepe cand va fi indeplinita conditia ca temperatura medie sa fie sub 10 grade Celsius timp de trei nopti consecutive, conditie prevazuta in H.G. nr. 425/1994, privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea si utilizarea energiei termice.
Anul acesta, 1.060 din cele 580.000 de apartamente din Capitala s-au debransat de la sistemul public de distributie a energiei termice, fata de 1.100 in 2010.
La inceputul lunii octombrie, primarul general Sorin Oprescu anunta ca doar 2.800 de bucuresteni, identificati de municipalitate ca au venituri nete de 1.500 de lei pe luna pe membru de familie, vor plati la iarna tariful nesubventionat al gigacaloriei, de 318 lei, restul urmand sa achite doar 170 de lei.
Fara subventii, bucurestenii ar trebui sa plateasca gigacaloria la pretul de productie, respectiv 318 lei cu TVA.
Din acest pret, 60% este tariful perceput de producatorul ELCEN, iar restul, cel al RADET, prin intermediul careia apa calda si caldura ajung in apartamente.
Sursa: Financiarul