Antena Căutare

RATB ar putea deveni societate comerciala, pentru a putea accesa fonduri UE

Directorul Regiei Autonome de Transport Bucuresti, Adrian Crit, a declarat, miercuri, ca Regia ar putea fi transformata in curand in societate comerciala, in scopul cresterii independetei si accesului la fondurile europene, informeaza Mediafax.

"Transformarea regiei autonome in societate comerciala este normala si constituie o obligatie legala potrivit directivei 1370 a Comisiei Europene, in conditiile in care acest lucru ar permite sa existe o independenta mai mare in luarea deciziilor, adica acestea nu mai depinda de multe ori de anumite persoane care accepta sau nu un plan de dezvoltare", a spus Crit, in cadrul unei conferinte de presa.

Astfel, directorul RATB a mentionat ca statutul de regie autonoma nu permite accesarea de fonduri europene, aceasta reprezentand "o problema majora". Potrivit acestuia, costurile cu achizitia de vehicule ar putea fi acoperite in proportie de 60% prin sume de la UE.

"Am gandit toate aceste aspecte, urmeaza sa le transformam. Am vorbit cu primarul general (al Capitalei, Sorin Oprescu, n.r.) si se pare ca avem acceptul dansului. Sa vedem si la nivel politic cum o sa se accepte acest lucru".

Adrian Crit a mai declarat miercuri, in cadrul aceleiasi conferinte de presa, ca Regia Autonoma de Transport Bucuresti solicita Consiliului General al Municipiului Bucuresti "din doua in doua saptamani" majorarea pretului unei calatorii.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Vodafone a pierdut aproape 86 mil. € din venituri si 533.000 de clienti... Piata bauturilor spirtoase: 60%, la negru!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x