Antena Căutare

Romania, prezenta cu 33 de companii in topul celor mai mari 500 din Europa Centrala

Intr-un top 500 al celor mai mari companii din Europa Centrala, tara noastra se afla pe locul cinci intre statele din regiune, cu 33 de astfel de firme, potrivit unui studiu citat de Mediafax. Clasamentul este realizat in functie de cifra de afaceri inregistrata in anul 2010.

Acesta este considerat un progres, avand in vedere ca, in 2009, Romania era prezenta cu 32 de companii in topul celor mai mari 500 din regiune, cea mai bine plasata fiind Petrom, pe locul 25.

Din clasamentele pe sectoare economice reiesea ca Automobile Dacia, parte a grupului Renault, era al cincilea constructor auto din Europa Centrala.

Ierarhia celor mai mari companii din Romania este in continuare dominata de industria energiei si resurselor, fiind urmata de industria bunurilor de consum si transporturi, industria prelucratoare si telecomunicatii. Un distribuitor de medicamente a intrat in clasament anul trecut, marcand o premiera pentru aceasta industrie.

In doua clasamente separate ale celor mai mari 50 de banci si companii de asigurari din regiune, Romania se regaseste cu 4, respectiv 5 prezente.

Sursa: Antena3.ro

Leul s-a depreciat iar in raport cu Euro... Romania, penultimul loc in Europa la capitolul "fonduri de investitii"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x