Antena Căutare

Romanii castiga si consuma din ce in ce mai putin

Castigul salarial mediu net a scazut in luna mai, comparativ cu luna aprilie, cu 0,6% in termeni nominali, de la 1.436 lei la 1.428 lei, si cu 0,7% in termeni reali, potrivit datelor INS. Comparativ cu aceeasi luna din 2009, castigul salarial mediu net a crescut in termeni nominali cu 5,3%, insa cu doar 0,8% in termeni reali, tinand cont de inflatie. Castigul mediu nominal brut a fost in luna mai 2010 de 1.962 de lei.

Cele mai mari salarii medii nete au fost consemnate, din nou, in domeniul intermedierilor financiare si asigurari - 3.506 lei, mai mare cu aproape doua procente fata de luna anterioara.

Cea mai mare crestere a salariului mediu net comparativ cu luna precedenta a fost inregistrata in activitatile de fabricare a produselor din tutun, cu 11,4%, pana la 3.126 de lei, in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, activitati de servicii anexe extractiei, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice, fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, alte activitati extractive, intre 5% si 10%, si in depozitare si activitati auxiliare pentru transport, intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii), industria metalurgica, transporturi aeriene, intre 3% si 5%.

Cele mai mici salarii: in hoteluri si restaurante

In hoteluri si restaurante a fost inregistrat cel mai mic castig salarial mediu net pe economie, de doar 792 de lei, in scadere cu 1,4% comparativ cu luna aprilie 2010.

Tot articolul, in Financiarul

Coface: PIB-ul Romaniei va scadea cu pana la 2% in 2010. Iesirea din recesiune, doar un deziderat... Isarescu nu exclude restrictii suplimentare pentru creditele in valuta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x