Antena Căutare

Scrisoarea catre FMI arata cum va fi economia in 2011: Presiune pe consumator, fara relaxare fiscala

Scrisoarea suplimentara de intentie cu Fondul Monetar International (FMI), aprobata de guvern pentru eliberarea urmatoarei transe din impru­mut, arata viziunea autori­tatilor asupra economiei in 2011, respectiv disponibilizari de personal, dar fara redu­ceri de taxe, asa cum cereau oamenii de afaceri.

In 2010, Executivul a adoptat masuri dure considerand ca astfel va echili­bra bu­getul de stat si va majora veniturile, iar in acelasi timp sa re­du­ca cheltuielile.

Aceste decizii au adan­cit si mai mult recesiunea in Romania, chiar daca unii analisti au consi­derat ca austeritatea actuala va conduce la crestere pe termen mediu.

In schimb, economistii ofera o perspectiva incerta asupra revenirii economiei, nomi­nalizand aceleasi sectoare din ultimii doi ani pentru depasirea crizei - exporturile si atragerea de fonduri europene.

Scaderea numarului de bugetari

Scrisoarea catre FMI prevede in pri­mul rand reducerea numarului de angajati din sectorul public in 2011. Pe de alta parte, impozitarea fortei de munca, capitol la care Romania se afla printre primele 20 de tari din lume, va fi luata in calcul doar in cazul in care economia isi va reveni pentru a se crea suficient spatiu fiscal.

In aceasta scrisoare de intentie nu exista un numar prestabilit al disponi­bili­zarilor din sectorul public, insa va fi con­tinuata politica de angajare a unei per­­soane la sapte care pleaca din sistemul bugetar. De asemenea, vor fi finalizate proce­durile de restructurare si eficien­ti­zare deja incepute", a precizat Ioana Mun­tean, purtatorul de cuvant al guvernului.

Tot articolul, in Financiarul

Studiu: Peste 100 de orase americane ar putea intra in faliment in 2011... Ialomitianu: Sustinem o “taxa de solidaritate” asupra averilor mari. Nu si asupra conturilor bancare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x