Antena Căutare

Șprot, în loc de hamsie, la tarabele de pe litoral! Mâncarea savurată de mii de români e, în realitate, o mare păcăleală

Multe dintre persoanele care ajung pe litoral vor savura, fără doar și poate, și renumitele hamsii, însă această mâncare este, de fapt, o păcăleală. 

Multe dintre persoanele care ajung pe litoral vor savura, fără doar și poate, și renumitele hamsii, însă această mâncare este, de fapt, o păcăleală.

Mai exact, potrivit inspectorilor de la Protecția Consumatorului, comercianții mizează pe faptul că cei mai mulți nu știu să facă diferența între pești, așa că aleg să înlocuiască hamsia cu șprot, un pește mai ieftin.

Hamsia este un pește de circa 20 de centimetri lungime, la vârstă adultă, și are o valoare comercială mai mare decât șprotul. Este un pește mai nutritiv și cu un gust mai bun. Șprotul este mai mic, are între 8 și 16 centimetri, și mai ieftin decât hamsia.

Mai mult de atât, nouă din 10 localuri de la malul mării pun sănătatea turiştilor în pericol, spun autorităţile care au verificat restaurante, şaormerii şi autoserviri.

Monitorul Preţurilor Carburanţilor - Circa 40% dintre persoanele interesate accesează platforma la sfârşit de săptămână,... Ministerul Finanţelor propune măsuri de reducere a decapitalizării firmelor din sectorul nefinanciar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x