Antena Căutare

Statul a cheltuit 240 de mil. de euro pentru elevii care au dat BAC-ul in 2011

Statul a cheltuit 240 milioane de euro pentru elevii care au dat bacalaureatul in 2011. Pentru fiecare in parte au fost alocati cate 600 de euro pe an, in timp ce in Germania spre exemplu statul aloca 8.000 de euro fiecarui elev.


Examenul de Bacalaureat s-a transformat intr-un cosmar pentru aproape 100.000 de elevi din Romania. Intai un numar record de liceeni au fost eliminati din examen, mai exact 661 de elevi care nu mai au dreptul sa participe la Bac pana in toamna lui 2013.

Vestile proaste au continauat pentru cei care au ramas in examen pentru ca doar 50 % dintre ei au promovat.(CG1) Pe acesta harta am marcat cu rosu judetele in care rata de provabilitate este sub 50 de procente.

Situatia este critica in Gorj si Giurgiu, unde doar 20 % dintre elevi au obtinut note de trecere. In judetele marcate cu verde rata de promovabilitate este de peste 50 %. Cele mai bune rezultate au fost obtinute in Suceava si Harghita unde peste 64 % dintre elevi au promovat examenul.

Exista insa peste 20 de licee din Timisoara, Caras Severin, Alba, Gorj, Mehedinti, Arges, Dambovita, Ilfov, Giurgiu, Constanta, Iasi, Mures, Cluj si Maramures unde niciun liceean nu a trecut testele.

foto:Intact Images

Leul continua sa se apreciaza fata de euro si de dolar. Vezi cursul BNR!... Salariul mediu net a scazut cu 40 de lei in mai fata de aprilie, la 1.458 RON...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x