Antena Căutare

Suspendarea acordului dintre Ungaria si FMI se va face simtit si in Romania

Potrivit analistilor, suspendarea programului de finantare dintre Ungaria si Fondul Monetar International (FMI) va influenta negativ si Romania. Cele mai mari riscuri sunt, in opinia specialistilor chestionati, deprecierea monedei nationale si cresterea riscului de tara.

Rozalia Pal, economistul-sef al Unicredit Tiriac Bank, a declarat ca impactul va fi totusi indirect, iar efecetele se vor simti mai mult asupra Ungariei si mai putin asupra tarilor din regiune.

Potrivit lui Nicolaie Chidesciuc, economistul-sef al ING Bank, statul se va imprumuta mult mai greu de pe piata interbancara, ceea ce va insemna ca va plati randamente mai mari sau ca nu va mai reusi sa atraga bani la randamentul fixat. De asemenea, costul de refinantare pentru companii si populatie s-ar putea sa nu mai scada, ba ar putea chiar sa creasca in perioada urmatoare daca acordul dintre Ungaria si FMI nu va fi repus curand in functiune.

In legatura cu posibilitatea unei deprecieri a monedei nationale, economistul ING Bank spune ca "stim foarte bine ca banca centrala isi face simtita prezenta pe piata cand miscarile par sa fie bruste".

Tot articolul, in Financiarul

ONG: Biserica si celelalte culte reprezinta un adevarat paradis fiscal... Delegatia FMI este asteptata in Romania peste cateva zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x