Antena Căutare

Traian Basescu: "Ideea suspendarii acordului cu FMI este ridicola"

Ideea suspendarii acordului cu FMI este una ridicola, a declarat Traian Basescu la inceputul intalnirii cu delegatia Fondului in Romania. Presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc au la aceasta ora o intrevedere cu delegatia FMI in Romania, la Palatul Cotroceni. La intalnire participa ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, si ministrul Muncii, Ioan Botis.


"FMI a cerut chiar arogarea OUG 50", au spus sursele citate.

Mai mult, partea romana considera ca orice divergenta privind legislatia nationala si reglementarile europene se rezolva la nivel institutional in cadrul Tratatului UE, si nu trebuie sa faca obiectul unui acord de finantare.

Guvernul a atras atentia si ca OUG 50/2010 se afla in procedura de aprobare in Parlament, iar amendamentele depuse prin partidele de coalitie nu au fost avute in vedere de misiune, desi propun solutii mult mai echilibrate pentru banci, au afirmat sursele.

FMI a propus ca preconditionalitate in draftul privind scrisoarea suplimentara de intentie modificarea OUG 50/2010 prin eliminarea aplicarii prevederilor la contractele aflate in derulare.

Misiunea comuna FMI, CE si Banca Mondiala este intransigenta si in privinta arieratelor, unde a impus de asemenea ca preconditie pentrun acordarea urmatorarei transe plata unor sume consistente.

Traian Basescu: "Povestea din presa ca economia si-a revenit nu este reala"... Negocierile cu FMI, in impas din cauza OUG 50. Nu este exclusa suspendarea acordului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x