Căutare Live

Transgaz a semnat cu BERD un memorandum privind cooperarea şi susţinerea investiţiilor în sectorul energetic

Transportatorul naţional de gaze Transgaz şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) au semnat Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea şi susţinerea investiţiilor în sectorul energetic din România.

Transgaz are un Plan de Dezvoltare pe zece ani în care proiectele FID (Final Investment Decision) şi A-FID (AdvanceFinal Investment Decision) sunt în valoare totală de 1,25 miliarde euro.

Din partea Transgaz, Memorandumul de Înţelegere a fost semnat de Ion Sterian, director general, iar din partea BERD, de Alain Pilloux, vice preşedinte.

”În baza necesităţilor Transgaz, BERD valua în considerare participarea la finanţarea proiectelor prin furnizarea de instrumente de împrumut sau de participaţii în funcţie de situaţie. Obiectivele şi/sau scopul Programului de Investiţii vor fi: extinderea, modernizarea şi înlocuirea reţelei interne româneşti, pentru a creşte accesibilitatea utilizatorilor finali la reţelele de gaze, îmbunătăţirea siguranţei în aprovizionare şi diversificarea surselor de energie; colaborarea pentru dezvoltarea interconectării reţelelor de gaze naturale, cu scopul de a îmbunătăţi siguranţa în aprovizionare şi diversificarea surselor de gaze în toată regiunea; cooperarea în proiecte de cercetare şi dezvoltare pentru 'ecologizarea gazelor' pentru a trece la sisteme de gaze mai curate”, a informat Transgaz.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare este o instituţie financiară internaţională înfiinţată în 1991, după prăbuşirea comunismului în Europa, în scopul consolidării economiilor de piaţă şi democraţiilor în 38 de ţări din sud-estul Mediteranei, Europa Centrală şi de Est, până în Asia Centrală. Banca este deţinută de 68 de ţări şi două instituţii interguvernamentale (Uniunea Europeană/UE şi Banca Europeană de Investiţii/BEI).

Între Transgaz şi BERD există o cooperare mai veche în ceea ce priveştefinanţarea proiectului BRUA. BERD a acordat Transgaz un împrumut de 278 milioane lei pentru acest proiect. De asemenea, Transgaz şi BERD au fost parteneri în demersul achiziţionării unui pachet de acţiunial operatorului de transport grec, DESFA. BERD şi subsidiara Transgaz, VMTG colaborează pentru proiectul Ungheni – Chişinău pe componenta de mediu şi social.


Sursa : news.ro

Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa va investi 12 milioane lei pentru creşterea siguranţei traficului de pasage... Dolarul şi bursele au crescut la nivel mondial, în urma victoriilor obţinute de Joe Biden în alegerile primare democrate...
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Ce înseamna acest aspect pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Pe final de lună septembrie și început de lună...
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022. Racii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022 spune că nativii din zodia Racilor se gândesc serios la...
Parteneri
Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan. Ce rol a jucat în armata britanică
Catine.ro
Ultimele știri
x