Antena Căutare

UE: Iranul, sub embargo petrolier gradual

Membrii Uniunii Europene au decis sa impuna gradual Iranului un embargo asupra exporturilor de petrol, in incercarea de a impiedica finantarea programului nuclear al Teheranului.

"S-a ajuns la un acord de principiu pentru un embargo petrolier impotriva Iranului", a declarat un oficial european, la sfarsitul unei reuniuni a ambasadorilor UE, ce s-a desfasurat la Bruxelles.

Decizia impunerii unui embargo petrolier Iranului de catre Uniunea Europeana va fi parafata cu ocazia reuniunii de luni a ministrilor europeni de Externe.

In urma anuntului, pretul petrolului a inceput sa creasca pe burse. Barilul Brent, din Marea Nordului, a urcat cu 43 de centi la Londra, pana la 110,29 de dolari. Iar la New York, WTI (light sweet crude) s-a comercializat pentru 98,32 de dolari.

Iranul exporta circa 20% din petrolul sau in UE, "grosul" mergand catre pietele din Asia (China - 22%, Japonia - 14%) si in India.

Moody's avertizeaza: Protestele afecteaza rating-ul Romaniei... Pentagonul da 14.3 mil. $ Romaniei pentru operatiunile din Afganistan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x